Tenerifē ir divi Latvijas valstspiederīgie; pēc palīdzības nav vērsušies (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kanāriju salās konstatēts koronavīruss.
Kanāriju salās konstatēts koronavīruss. Foto: RAMON DE LA ROCHA / EPA

Tenerifē, kur iespējama koronavīrusa "Covid-19" izplatības dēļ savās viesnīcas istabās izolēti simtiem tūristu, divi Latvijas valstspiederīgie pagaidām nav vērsušies pēc palīdzības, bet nepieciešamības gadījumā turpina saziņu ar Ārlietu ministriju, pastāstīja Ārlietu ministrijas pārstāvis Jānis Beķeris.

Viņš norādīja, ka patlaban ministrija ir informēta par diviem Latvijas valstspiederīgajiem, taču, iespējams, ir vēl viens Latvijas pilsonis, par kuru patlaban informācijas ministrijai nav.

Tenerifē esošie Latvijas tūristi pastāstīja, ka viņiem Tenerifē ir dzīvesvieta citur, nevis izolētajā viesnīcā. Vienlaikus viņi ar sociālo tīklu palīdzību uztur saziņu ar tūristiem, kas atrodas viesnīcā "H10 Costa Adeje Palace Hotel". Pēc viesnīcā esošo tūristu teiktā, viesnīcas iemītnieki nedrīkstot atstāt viesnīcu numuriņus.

Latvijas tūristi zināja teikt, ka viesnīca "H10 Costa Adeje Palace Hotel" ir norobežota ar lentām un tajā nevienu nelaiž ne iekšā, ne ārā. Tāpat pie viesnīcas atrodoties vairākas mašīnas, tostarp, policija. Savukārt vietējie iedzīvotāji esot neziņā un paužot nepatiku, ka netiekot skaidrota situācija, turklāt vietējie iedzīvotāji esot sašutuši arī par to, ka viesnīcā tiek turēti tūristi arī pēc tam, kad inficētais iemītnieks tika hospitalizēts. 

Iespējama koronavīrusa "Covid-19" gadījuma dēļ Tenerifē savās viesnīcas istabās izolēti simtiem tūristu.

Spānijai piederošo Kanāriju salu amatpersonas informējušas, ka šāds solis sperts pēc tam, kad aizdomās par inficēšanos ar koronavīrusu hospitalizēts kāds itāļu tūrists. 

"Veselības apsvērumu dēļ tiek novēroti simtiem viesnīcas klientu un novērošanas līmenis tiks izvērtēts dienas gaitā, taču pašlaik mēs nerunājam par karantīnu," paziņoja Kanāriju salu veselības dienesta preses pārstāve Veronika Martina.

Viņa apstiprināja, ka itāļu tūrists "dzīvojis šajā viesnīcā, kamēr atradies brīvdienās Tenerifē".

Kanāriju salu veselības dienests vēlu pirmdienas vakarā paziņoja, ka itālim pārbaudē konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu un viņš ievietots izolācijā, kamēr viņa rezultāti tiek atkārtoti pārbaudīti Madridē, kā to prasa Spānijas protokols attiecībā uz iespējamajiem inficēšanās gadījumiem ar jauno koronavīrusu "Covid-19".

Viesnīcas klients, kurš apmeties numuriņā, kur iepriekš dzīvoja minētais itālis, ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka saņēmis zīmīti, kurā teikts, ka visiem viesiem jāpaliek savās istabās.

"Mēs ar nožēlu paziņojam jums, ka veselības apsvērumu dēļ viesnīca ir noslēgta. Jums jāpaliek savās istabās līdz tālākiem veselības dienesta rīkojumiem," teikts paziņojumā, kas spāņu, angļu, franču, itāļu un vācu valodā tika izdalīts viesnīcas viesiem.

Kanāriju salās šobrīd uzturas daudz tūristu, kas ieradušies uz tradicionālajiem karnevāliem. 

Spānijā līdz šim apstiprināti divi inficēšanās gadījumi ar "Covid-19". Abi saslimušie cilvēki ir tūristi no ārvalstīm.

Pirmais gadījums tika konstatēts Kanāriju salā Gomerā. Tur inficējies kāds tūrists no Vācijas. Otrais gadījums tika apstiprināts Maljorkā. Tur saslimis kāds britu tūrists. 

Spānijas varasiestādes ir noraidījušas ideju par robežu kontroles pastiprināšanu, lai ierobežotu vīrusa izplatību. Pierādījumi, ka tas darbojas, ir "ļoti trūcīgi, un Spānija pašreiz to neplāno", svētdien preses konferencē paziņoja Spānijas veselības ministrijas pārstāvis. 

Itālijā ar jauno koronavīrusu inficējušies jau vairāk nekā 280 cilvēki, no kuriem septiņi ir miruši. Itālija ir valsts ar lielāko inficēšanās gadījumu skaitu Eiropā. 

Koronavīruss vissmagāk skāris Ķīnu, kur uzliesmojumā miruši vairāk nekā 2600 cilvēku.

Ārpus kontinentālās Ķīnas reģistrēti vairāk nekā 2000 inficēšanās gadījumu un 30 nāves gadījumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu