"Positivus" papildina programmu ar rokgrupu "Black Midi", vairākiem reperiem u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Black Midi"
"Black Midi" Foto: publicitātes

Mūzikas festivāls "Positivus", kas šogad notiks 17. un 18. jūlijā Salacgrīvā, programmu papildina ar vairākiem jauniem mūziķiem, to skaitā iecienīto britu grupu "Black Midi".

Pagājušās vasaras festivālos pieprasītākā jaunā grupa Black Midi muzikālā ziņā pārstāv atgriešanos indie laikmetā, caur improvizācijām savienojot eksperimentālo rokmūziku, džezu un avangarda mūziku. NY Times grupas jaunāko albumu Schlagenheim atzinis par vienu no desmit labākajiem 2019. gada albumiem.

"Positivus" festivāla programmu papildina arī amerikāņu reperis SAINt JHN un repa duets "EarthGang".

SAINt JHN savu darbību mūzikas jomā sācis ar dziesmu rakstīšanu tādiem māksliniekiem kā Ašers (Usher), Jidenna un citiem. Par ievērojamākajiem kopprojektiem uzskatāma sadarbība ar Beyonce dziesmas Brown Skin Girl radīšanā un Leniju Kravicu (Lenny Kravitz) dziesmā Borders. Šobrīd pasaulē viena no populārākajām melodijām ir mākslinieka dziesmas Roses remikss.

Savukārt ierakstu kompāniju Dreamville pārstāvošā repa dueta EarthGang dalībnieki - WowGr8 un Olu - ir Atlantā bāzētās mākslinieciskās apvienības Spillage Village dalībnieki. Par repa apvienības ievērojamāko kopprojektu pagaidām uzskatāma sadarbība ar Young Thug singla Proud of You izstrādē.

Programmu papildina arī urbānās mūzikas pārstāvji Yves Tumor & Its Band, Londonas repere Flohio un amerikāņu R&B dziedātāja Ari Lenoksa (Ari Lennox). 

Mākslinieces daiļrade nereti pielīdzināta Meraijas Kerijas (Mariah Carey) muzikālajiem sniegumiem. Mākslinieces debijas albums Shea Butter Baby, kura tituldziesma ir kopprojekts ar J. Cole, nominēts Soul Train Awards balvai.

Viena no šīs vasaras festivālos pieprasītākajām māksliniecēm - Džordžia (Georgia) savā eklektiskajā elektroniskajā mūzikā atspoguļo MIA un Hudson Mohawke ietekmes. Par popularitāti guvušo singlu About Work the Dancefloor māksliniece teikusi, ka jau dziesmas rakstīšanas laikā jutusi, ka šai dziesmai ir augsts potenciāls kļūt par singlu.

Festivāla programmu papildina arī Jorkšīras grupa "Working Men's Club". Nesen izveidotā grupa darbojas grūvīgā postpanka mūzikas jomā, iespaidojoties gan no tehno stila celmlaužiem, gan džezīgiem klavieru rifiem. Lai gan grupa dibināta nesen, tās dalībnieki jau pieteikuši sevi ar diviem spēcīgiem hitiem - postpanka stila Bad Blood un elektroniskās mūzikas Teeth.

Festivālā uzstāsies arī īru izcelsmes dziedātājs JC Stewart, kura jaunākais singls "Have You Had Enough Wine?" guvis atzinību. Kā arī lietuviešu hiphopa apvienība "Beissoul & Einius".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu