Otrdien ugunsgrēkā Jelgavā gājis bojā cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 13 ugunsgrēki, kuros viens cilvēks gājis bojā, bet trīs cietuši un 15 izglābti, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

VUGD pārstāve Maija Surska aģentūru LETA informēja, ka traģiskais ugunsgrēks noticis Jelgavā. Ap plkst.19.30 ugunsdzēsēji steidzās uz divstāvu dzīvojamo ēku Jelgavā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 25 kvadrātmetru platībā, radot spēcīgu sadūmojumu, kā rezultātā pārējie ēkas iemītnieki atradās iesprostoti savos mājokļos.

Surska klāstīja, ka ugunsdzēsēji nekavējoties sāka cilvēku glābšanu: pieci cilvēki tika izglābti ar autokāpņu palīdzību, trīs - ar izbīdāmo kāpņu palīdzību, bet vēl četri cilvēki ar glābšanas masku palīdzību tika izvesti caur sadūmojumu pa kāpņu telpu. Vēl divus cilvēkus ugunsdzēsēji glābēji atrada pie izejas durvīm.

Kopumā ugunsdzēsēji glābēji no degošās ēkas izglāba 14 cilvēkus, no kuriem divi cilvēki ugunsgrēkā cieta un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Vēl četri cilvēki pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās pašu spēkiem evakuējās caur pirmā stāva logiem.

Glābšanas darbu laikā degošajā dzīvoklī ugunsdzēsēji atrada vienu bojāgājušo. 

Notikuma vietā strādāja deviņi Jelgavas daļas ugunsdzēsēji glābēji un darbs notikuma vietā noslēdzās ap plkst.22.

Savukārt ap plkst.21 ugunsdzēsēji steidzās uz Daugavpili, kur daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva dzīvoklī bija izcēlies ugunsgrēks. Dzīvokļa saimnieks bija evakuējies pirms VUGD ierašanās, bet kopumā no ēkas evakuēti desmit cilvēki. Notikuma vietā dega dzīvoklis un tajā esošās sadzīves mantas 26 kvadrātmetru platībā. Plkst.22.15 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Naktī ap pusnakti tika saņemts vēl viens izsaukums uz Daugavpili, kur daudzdzīvokļu mājas augšējā stāva dzīvoklī izcēlies ugunsgrēks. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš ugunsgrēkā cieta un tika nodots NMPD. No blakus esošajiem dzīvokļiem tika evakuēti astoņi cilvēki. Kopumā dzīvoklis dega 20 kvadrātmetru lielā platībā.

VUGD uzsvēra, ka abos mājokļos Daugavpilī dūmu detektors nebija uzstādīts.

Diennakts laikā pieci ugunsgrēki dzēsti Rīgā, četri citās pilsētās, bet pieci novados.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kur pa trim gadījumiem dega atkritumi un sodrēji, divos gadījumos vieglās automašīnas, bet vienā gadījumā dega koks.

Savukārt pēcpusdienā Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji Krustpils novada Kūku pagastā ar absorbenta palīdzību savāca stāvlaukumā izlijušu eļļu.

Otrdien VUGD saņēmis arī 16 izsaukumus uz glābšanas darbiem un 12 maldinājumus.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 730 ugunsgrēki, tajos gājis bojā 21 cilvēks, bet 42 cietuši, liecina VUGD statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu