Apgādā "Mansards" klajā nāk Ilzes Trumpes grafiskais romāns "Tev viņa patiks"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
ilze Trumpe
ilze Trumpe Foto: Didzis Grodzs

Apgādā "Mansards" klajā nācis autores, pazīstamās grimētājas Ilzes Trumpes grafiskais romāns "Tev viņa patiks", kura atvēršanas svētkos galerijā "Istaba" pulcējās autores draugi un cienītāji, kā arī par muzikāliem un tekstuāliem priekšnesumiem gādāja Jaunā Rīgas teātra aktieri Gundars Āboliņš, Ivars Krasts, Guna Zariņa un Kaspars Znotiņš. 

Nākamā iepazīstināšana ar grāmatu un autori notiks Latvijas Grāmatu izstādē 28. februārī plkst. 13.00 Rakstnieka viesistabā.

Grāmatas zīmējumu un teksta autore ir Ilze Trumpe, kura lasītājiem piedāvā savu stāstu izlasīt gan attēlos, gan tekstā, ko grāmatas atvēršanas notikumā galerijā “Istaba” 24. februāra vakarā kā personisku vēstuli nolasīja aktieris Gundars Āboliņš.

“Emocionāli un trāpīgi,” tā grāmatu vērtē Ilzes kolēģi, draugi un tuvinieki.

Grāmatas redaktore dzejniece Inga Gaile jau iepriekš norādījusi, ka grāmata ir notikums Latvijas kultūrtelpā, dodot tam žanrisku apzīmējumu – grafiskais romāns.

"Tev viņa patiks"
"Tev viņa patiks" Foto: Didzis Grodzs

“Maigi pašironiski zīmējumi atklāj reizēm skumju, reizēm cerību pilnu, bet ārkārtīgi cilvēcīgu pasauli. Tiešās, bet saudzīgās zīmējuma līnijas un stāsta vienkāršība kļūst par dziedinošu piedzīvojumu skatītājām (-iem) un lasītājiem (-ām),” saka Inga Gaile.

Tieši Inga aizvedusi Ilzi pie izdevēja. Grāmatas veidošanā piedalījusies māksliniece Linda Lūse. Nelielā komanda nonākusi pie rezultāta – zīmējumu stāsta pieaugušajiem, kurš aizskar ar vienkāršību un patiesumu.

Turpmākās divas nedēļas Ilzes Trumpes zīmējumi, kas veido grāmatu, apskatāmi galerijā.

Apgādam “Mansards” šis ir īpašs izdevums, par to liecina arī pirmās atsauksmes, jo grāmata jau vairākas nedēļas pieejama lielākajās grāmatnīcās. “Veids, kā stāsts ir izstāstīts, un sajūtas, ko rada šis starpžanru mākslas darbs, brīnišķīgi sasaucas ar citiem “Mansarda” izdevumiem un to, pēc kā lūkojamies mākslā un literatūrā. “Tev viņa patiks” savā ziņā ir arī atļaušanās pieteikt jaunu veidu, kā nodot vēstījumu mūsu lasītājam,” tā grāmatas izdevēji.

Grāmata pieejama lielākajās grāmatnīcās un izdevniecības mājas lapā.

Foto: Atvērta grāmata – Ilzes Trumpes grafiskais romāns "Tev viņa patiks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu