Lielbritānijas mediju regulators sodījis "Baltijas mediju aliansi"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lielbritānijas mediju regulators “Ofcom” šomēnes ar 20 000 mārciņu (aptuveni 24 000 eiro) sodījis mediju grupu "Baltijas mediju alianse" (BMA) par tā pārraudzībā esošā televīzijas kanāla “NTV Mir Baltic” pārkāpumiem, teikts regulatora paziņojumā.  

"Ofcom" secinājis, ka “NTV Mir Baltic” nav bijis pienācīgi objektīvs 2018.gada 2.aprīļa raidījumā “Segodņa” par Sergeja Skripaļa un viņa Jūlijas meitas saindēšanu Lielbritānijas pilsētā Solsberijā 2018.gada 4.martā.

Kā norāda "Ofcom", raidījums bija par Skripaļu saindēšanu, kuri tika atrasti bez samaņas uz soliņa Solsberijā pēc kontakta ar nervus paralizējošu vielu. Lielbritānijas valdība 2018.gada 12. un 14.martā paziņoja, ka notikušais ir Krievijas valsts nelikumīga spēka pielietošana Lielbritānijā. Krievijas Federācija noliedza, ka tā būtu izstrādājusi nervus paralizējošo vielu un pastrādājusi slepkavības mēģinājumu.

Raidījumā izskanēja dažādi paziņojumi, kas bija kritiski attiecībā uz Lielbritānijas valdības nostāju un atbalstīja Krievijas valdības nostāju Skripaļu indēšanas lietā, pavēstīja "Ofcom", secinot, ka programmā nav ievērota objektivitāte un pārkāpti raidīšanas noteikumi.

"Firmas.lv" dati liecina, ka SIA "Baltijas Mediju alianse" reģistrēta 2007.gadā un tās pamatkapitāls ir 3,58 miljoni eiro. Tās apgrozījums 2018.gadā bija 13,765 miljoni eiro, bet peļņa 3,188 miljoni eiro.

Latvijas valstspiederīgajam Oļegam Solodovam pieder 50% uzņēmuma kapitāla daļu, bet otri 50% pieder Krievijas valstspiederīgajam Aleksejam Pļasunovam. Solodovs ir "Baltijas mediju alianses" valdes priekšsēdētājs kopš tā dibināšanas 2007.gadā. Kopā ar viņu valdē darbojas arī Pļasunovs. 

"Baltijas mediju aliansē" ietilpst Pirmais Baltijas kanāls, reklāmas aģentūras "Pirmais Baltijas muzikālais kanāls" un "Baltijas mediju reklāma", reklāmas un mediju aģentūra "Ren TV Baltic", televīzijas kanālu izplatītājs "Tem LV" un izdevniecības nams "Print Media", kā arī laikraksti "MK Latvija" un "MK Estoņija" un to interneta versijas. Kopumā "Baltijas mediju aliansē" ietilpst 25 televīzijas kanāli Baltijā. Uzņēmums producē vietējās televīzijas ziņas Latvijā un Igaunijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu