Krievijā koronavīruss apstiprināts trim no kuģa "Diamond Princess" evakuētiem cilvēkiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mikroskops. Ilustratīvs attēls.
Mikroskops. Ilustratīvs attēls. Foto: Lita Krone/LETA

Trim Krievijas iedzīvotājiem, kas 22.februārī tika evakuēti no Japānā piestājušā kruīza kuģa "Diamond Princess" uz Krieviju, apstiprināts koronavīruss, trešdien pavēstīja amatpersonas.

"Trim cilvēkiem ar virusoloģiskām metodēm - nevis vienu, bet vairākām - apstiprināta diagnoze. Un šodien turpinās šo cilvēku novērošana," preses brīfingā Maskavā sacīja sabiedrības veselības uzraudzības dienesta "Rospotrebnadzor" vadītāja Anna Popova.

Vienlaikus viņa norādīja, ka šie trīs Krievijas iedzīvotāji, kā arī citi cilvēki, kas uz Krieviju evakuēti no kuģa "Diamond Princess", jūtas labi.

Nevienam nav paaugstinātas temperatūras vai akūto respiratoro vīrusa infekciju klīnisko izpausmju.

"Klīnisko izpausmju nevienam nav, pat ne tiem, kuriem ir jaunā koronavīrusa infekcijas diagnoze," sacīja amatpersona.

No Japānas uz Krieviju 22.februārī tika evakuēti astoņi Krievijas pilsoņi, kas atradās uz kuģa "Diamond Princess". No astoņiem trim koronavīruss tika konstatēts, vēl atrodoties uz kuģa, iepriekš sacīja Krievijas vicepremjere Tatjana Goļikova.

Ar jauno koronavīrusu "Covid-19", kas pirmo reizi tika konstatēts pērn decembrī Ķīnā, visā pasaulē ir inficējušies jau vairāk nekā 80 000 cilvēku. 

Vairāk nekā 2700 inficēšanās gadījumi beigušies letāli.

Atbilstoši pēdējiem datiem šobrīd jaunu inficēšanās gadījumu skaits ārpus Ķīnas ir lielāks nekā Ķīnā, kur sākās vīrusa uzliesmojums, trešdien pavēstīja Pasaules Veselības organizācija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu