SPKC vēlāk komentēs Igaunijas koronavīrusa gadījumu; lidostai ziņu nav (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) un Veselības ministrija (VM) sola vēlāk komentēt caur Latviju ceļojušā jaunā koronavīrusa pacienta gadījumu, savukārt starptautiskajai lidostai "Rīga" par to pagaidām oficiālas informācijas neesot.

 Igaunijā ceturtdien apstiprināts pirmais saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu "Covid-19", un saslimušais cilvēks valstī ieradies ar autobusu no Rīgas, savukārt Rīgā no savas dzimtenes viņš ieceļojis ar avioreisu, paziņojis Igaunijas sociālo lietu ministrs Tanels Kīks. 

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pārstāvis Edgars Vilcāns aģentūrai LETA norādīja, ka patlaban lidosta šo gadījumu komentēt nevar, jo vēl nav saņēmusi nekādu oficiālu informāciju no SPKC ne par Igaunijas gadījumu, ne arī par kādām izmaiņām veicamajos pasākumos lidostā.

SPKC Komunikācijas nodaļā sacīja, ka centrs šo gadījumu pagaidām nevar komentēt, taču komentāri sekos tuvākajā laikā.

Savukārt Veselības ministrija (VM) pārstāve Anna Strapcāne norādīja, ka patlaban notiek sanāksme, pēc kuras pēcpusdienā sekos preses brīfings. Patlaban plašākus komentārus VM nevarot sniegt.

Kā ziņots, patlaban tiek identificēti autobusa pasažieri, ar kuriem kopā no Rīgas uz Tallinu braucis saslimušais Irānas pilsonis. Igaunijas ministrs Kīks nevarēja pateikt, cik daudz cilvēki bijuši autobusā un kontaktējušies ar inficēto personu.

Kīks piebilda, ka pašlaik Igaunijā nav plānu noteikt karantīnu koronavīrusa gadījumos.

GALERIJA: Koronavīrusa uzliesmojums Itālijā

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu