Taivāna apsūdz Ķīnas interneta troļļus koronavīrusa panikas sēšanā (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Taivānas varasiestādes apsūdz Ķīnas interneta troļļus panikas sēšanā saistībā ar koronavīrusa uzliesmojumu un dezinformācijas izplatīšanā, ka epidēmija Taivānā kļuvusi nekontrolējama.

Tīmeklī, arī sociālajos tīklos, tiek izplatīti melīgi apgalvojumi, ka Taivānas prezidentes Cai Inveņas valdība cenšas slēpt ziņas par uzliesmojumu, pavēstīja policija, norādot, ka par dezinformācijas izplatīšanu notiek izmeklēšana.

"Ņemot vērā saturu un frāzes, mums ir aizdomas, ka viltus ziņas ražo un izplata kontinentālās Ķīnas interneta troļļi," trešdien paziņojumā apliecināja Taivānas Izmeklēšanas birojs.

"Mērķis ir raisīt neuzticēšanos sabiedrībā un sēt paniku, lai nopietni apdraudētu mūsu sociālo stabilitāti," skaidroja likumsargi.

Cai, kas janvārī uzvarēja prezidenta vēlēšanās un ir iemantojusi Pekinas nelabvēlību, sociālajā tīklā "Facebook" mudināja cilvēkus neticēt baumām.

Lingvistiskās pazīmes liecina, ka dezinformācija tapusi ārpus Taivānas, norādīja prezidente, komunistisko Ķīnu tieši vārdā neminot.

Taivāna spērusi enerģiskus soļus centienos mazināt koronavīrusa izplatības riskus, vispirms ierobežojot, bet tad aizliedzot ieceļošanu no kontinentālās Ķīnas, Honkongas un Makao.

Taivānā reģistrēti 32 inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu "Covid-19" un viens nāves gadījums. 

Ar jauno koronavīrusu "Covid-19", kas pirmo reizi tika konstatēts pērn decembrī Ķīnā, visā pasaulē ir inficējušies jau vairāk nekā 80 000 cilvēku. 

Vairāk nekā 2700 inficēšanās gadījumi beigušies letāli.

Atbilstoši pēdējiem datiem šobrīd jaunu inficēšanās gadījumu skaits ārpus Ķīnas ir lielāks nekā Ķīnā, kur sākās vīrusa uzliesmojums, trešdien pavēstīja Pasaules Veselības organizācija.

Eiropā vissmagāk cietusi Itālija, un tur koronavīrusa uzliesmojumā miruši jau 12 cilvēki, bet inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis līdz 374.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu