Sipeniece: "Kategoriski nepatīk humora sadalījums sieviešu un vīriešu žanros" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Sipeniece-Gavare
Baiba Sipeniece-Gavare Foto: Renārs Koris

Šogad populārā komiķe, raidījumu un šovu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare atzīmē apaļu jubileju, un, producentu pierunāta, devusies savas solo stāvizrādes "Vienreiz jau var" turnejā. Sarunā ar žurnālu "Ir" Sipeniece stāsta gan par lielo uztraukumu pirms pirmizrādes, gan komentē aktuālos notikumus Latvijas politikā. 

Pirmizrāde minētajai izrādei notika jau 21. februārī kinoteātrī "Splendid Palace". Klātesošie viesi, tostarp jubilāres draugi un ģimene, to uzņēma ar sajūsmu un stāvovācijām. Sākotnējo divdesmit izrāžu vietā jau šobrīd ieplānotas vairāk nekā piecdesmit. Baiba nav droša, ka tas tiešām ir gala skaitlis, jo biļetes joprojām tiek izķertas uz karstām pēdām. "Cilvēkiem pietrūkst viegluma un smieklu," viņa secina.

Foto: Baibai Sipeniecei 50. Ielūkojies viņas stāvizrādē "Vienreiz jau var".

Neticamos izrādes panākumus Sipeniece skaidro ar profesionālu komiķu trūkumu Latvijā. 

"Humora niša Latvijā ir diezgan tukša. Mums ir Skutelis. Kas vēl? Nu nav desmitiem humoristu, kas uzstājas visā Latvijā! Tāpēc biļetes izpirktas, jo cilvēki grib jokus. Grib atslābināties. Mums pat reklāmu nevajadzēja, lai pārdotu biļetes, bet es noteikti neuzskatu, ka esmu īpaši izcila šajā jomā. Svarīgi arī tas, ka braucu uzstāties pie cilvēkiem pa visu valsti - eju ciemos pie viņiem, nevis gaidu, ka visi atbrauks uz Rīgu paraudzīties uz prīmu," viņa saka.

Sipeniece arī iebilst, ka humors tiek sadalīts pēc dzimumiem. "Man kategoriski nepatīk humora sadalījums sieviešu un vīriešu žanros. Gluži pretēji -

labs joks mazina spriedzi dzimumu starpā, liek vīriešiem pasmieties par sevi un sievietēm par sevi. Humors ir vispārcilvēcīgs.

Tiklīdz tas adresēts vienam dzimumam, joki kļūst par indīgu ironizēšanu," viņa saka.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties "Biļešu paradīzes" tīklā.

Visu interviju lasi jaunākajā žurnāla "Ir" numurā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu