"Gjensidige" atlīdzinās zaudējumus klientiem par koronavīrusa epidēmijas dēļ atceltu ceļojumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ņemot vērā patlaban esošo satraukumu par koronavīrusa "Covid-19" izplatību Eiropā, apdrošināšanas sabiedrība "Gjensidige Latvija" atlīdzinās zaudējumus klientiem, kas pieņems lēmumu nedoties ceļojumā uz vietām, kurp fiksēto koronavīrusa gadījumu vai karantīnas dēļ neiesaka braukt Latvijas Ārlietu ministrija, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas sabiedrības pārstāvji.

Informācija Ārlietu ministrijas mājaslapā liecina, ka saistībā ar jaunā koronavīrusa uzliesmojumu Hubei provincē, Ķīnā, un tā straujo izplatību, ministrija aicina ceļotājus nedoties braucienos uz Ķīnu.

Tāpat, ņemot vērā pieaugošo saslimstības gadījumu skaitu ar koronavīrusu, Ārlietu ministrija aicina izvērtēt ceļojuma nepieciešamību uz Irānu, kā arī Itālijas reģioniem Lombardiju un Veneto.  Ministrija aicina arī izvairīties no Dienvidkorejas Degu pilsētas un Ziemeļgjonsangas provinces apmeklējuma.

"Gjensidige Latvija" Personu apdrošināšanas produktu vadītājs Kārlis Eberhards skaidroja, ka visiem, kuri ir iegādājušies apdrošināšanu nenotikušajam ceļojumam, un pieņēmuši lēmumu atteikties no plāniem ceļot uz vietām, kurās pasludināta karantīna un Latvijas Ārlietu ministrija iesaka turp nebraukt, tiks atlīdzināti ceļojuma izdevumi, kā tas paredzēts nenotikuša ceļojuma apdrošināšanas noteikumos.

"Kaitējums tiks atlīdzināts tiem, kuri līgumus par nenotikuša ceļojuma apdrošināšanu ir noslēguši, pirms tika paziņotas rekomendācijas nebraukt uz attiecīgajām vietām. Šo apdrošināšanas aizsardzību varēs izmantot gan ceļojumu aģentūras, gan cilvēki, kas ceļojumus pirkuši individuāli," teica apdrošināšanas sabiedrības pārstāvis.

Uzņēmums atzina, ka parasti nenotikuša ceļojuma apdrošināšanu izvēlas ceļotāji, kas ceļojumu iegādājas iepriekš. Tiek apdrošinātas ceļojuma biļetes, naktsmītņu pakalpojumi, automašīnu noma, biļetes uz pasākumiem un citi pakalpojumi, kurus cilvēkus iegādājas iepriekš. "Ja cilvēki nevar doties ceļojumā savas vai ģimenes locekļu veselības dēļ, zaudējumiem tiem tiek atlīdzināti, iesniedzot medicīniskus dokumentus. Šajā gadījumā personām, kam ir šī apdrošināšana pietiks apdrošināšanas sabiedrībai iesniegt dokumentus, ka tiem bija jābrauc uz vietu, uz kuru fiksēto koronavīrusa gadījumu vai karantīnas dēļ Latvijas Ārlietu ministrija iesaka nebraukt," stāstīja Eberhards.

Personas, kas jau atrodas ārzemēs un ir saslimušas, var izmantot medicīnisko izdevumu apdrošināšanu. "Tiem, kam ir medicīnisko izdevumu apdrošināšana ceļojumam, apmaksājam neatliekamo medicīnisko palīdzību akūtas saslimšanas gadījumā, kuras pirmie simptomi, kas rada draudus apdrošinātā dzīvībai un prasa nepieciešamo medicīnisko palīdzību, ir parādījušies apdrošināšanas līguma spēkā esamības laikā, atrodoties ārzemēs," norādīja Eberhards.

Ja apdrošinātajam pēc nepieciešamās medicīniskās palīdzības sniegšanas karantīnas dēļ būtu jāpavada ārstniecības iestādē ilgāks laiks, tiks atlīdzināti arī šie izdevumi. "Ja ar ārstu atļauju apdrošinātais varēs atgriezties savā zemē turpmākai stacionārai ārstēšanai, tad organizēsim un atlīdzināsim viņa atgriešanās brauciena izmaksas uz Latviju," uzsvēra apdrošināšanas produktu un riska vērtēšanas eksperts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu