Pāvests "nedaudz apslimis" un atcēlis vizīti Romā (11)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks ceturtdien veselības problēmu dēļ atcēlis misi Romā un tikšanos ar turienes garīdzniekiem, vēsta aģentūra AP.

Vatikāns paziņojis, ka 83 gadus vecais pāvests esot "nedaudz apslimis". Viņš padarīs visus pārējos ceturtdien ieplānotos darbus, taču darīšot to Vatikāna viesnīcā "Santa Marta", kur viņš mitinās.

Vatikāns nesniedza sīkāku informāciju par pāvesta Franciska saslimšanu. Taču Pelnu trešdienas misē viņš tika nofotografēts klepojam un šņaucam degunu.

Itālijā sācies jaunā koronavīrusa "Covid-19" uzliesmojums. Līdz šim saslimuši vairāk nekā 400 cilvēki. Gandrīz visi gadījumi fiksēti Itālijas ziemeļos.

Romā fiksēti trīs gadījumi, tači visi saslimušie cilvēki izveseļojušies.

Pāvesta Franciska ikdiena pēdējā laikā bijusi visai aizņemta. Trešdien viņš vadīja divus publiskus dievkalpojumus. Pēc tam viņš ticīgajiem spieda rokas, noskūpstīja zīdaini un noslēgumā sasveicinājās ar sabraukušajiem bīskapiem. AP piezīmē, ka garīdznieki šoreiz neesot skūpstījuši pāvesta gredzenu un apskāvušies ar viņu, lai arī parasti šādi žesti tiek izrādīti.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu