Baltkrievijā konstatēts pirmais koronavīrusa gadījums (1)

LETA/INTERFAX.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Baltkrievijā reģistrēts pirmais koronavīrusa gadījums, piektdien pavēstīja Baltkrievijas Veselības Aizsardzības ministrija. Koronavīruss konstatēts studentam, kas atbraucis no Irānas.

"Baltkrievijā reģistrēts pirmais ievestais koronavīrusa gadījums," pavēstīja ministrija.

Vīruss konstatēts Irānas pilsonim, kas Baltkrievijā 22.februārī ieradies ar avioreisu no Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku.

"Pacients un cilvēki, kas ar viņu kontaktējušies, ievietoti slēgtās telpās Minskas infekcijas slimnīcā. Jaunais cilvēks jūtas apmierinoši," teikts ministrijas paziņojumā.

Ņemot vērā epidēmisko stāvokli Dienvidkorejā, Irānā un Itālijā, Baltkrievijas Veselības aizsardzības ministrija pieņēma lēmumu veikt visu to pilsoņu apsekošanu un laboratorisko diagnostiku, kas no šīm valstīm ieradušies, sākot ar 20.februāri.

Baltkrievija ir jau trešā Latvijas kaimiņvalsts, kas pēdējo divu dienu laikā paziņojusi par pirmajiem koronavīrusa gadījumiem. Ceturtdien par pirmo koronavīrusa gadījumu pavēstīja Igaunija, bet naktī uz piektdienu - arī Lietuva.

Igaunijā koronavīruss konstatēts Irānas pilsonim, kas galvaspilsētā Tallinā ieradies ar autobusu no Rīgas, kur viņš bija atlidojis no Turcijas.

Lietuvā ar "Covid-19" vīrusu inficējusies 39 gadus veca sieviete, kas 24.februārī ielidoja Kauņā, atgriežoties Lietuvā pēc Itālijas ziemeļu pilsētas Veronas apmeklējuma.

Ar jauno koronavīrusu "Covid-19", kas pirmo reizi tika konstatēts pērn decembrī Ķīnā, visā pasaulē ir inficējušies jau vairāk nekā 80 000 cilvēku. 

Vairāk nekā 2700 inficēšanās gadījumi beigušies letāli.

Atbilstoši pēdējiem datiem šobrīd jaunu inficēšanās gadījumu skaits ārpus Ķīnas ir lielāks nekā Ķīnā, kur sākās vīrusa uzliesmojums, trešdien pavēstīja Pasaules Veselības organizācija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu