Par slepkavību Jelgavā tiesās vīrieti un sievieti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Cietuma restes. Ilustratīvs attēls.
Cietuma restes. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Kriminālpolicijas biroja darbinieki, veicot rūpīgu pirmstiesas izmeklēšanu un operatīvās darbības, Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodevuši kriminālprocesu par pagājušā gada augustā Jelgavā izdarīto slepkavību. Pirmstiesas izmeklēšanā ir nostiprināti pierādījumi pret aizdomās turētajiem - 1990. gadā dzimušu vīrieti un sievieti.

Policija jau iepriekš informēja, ka 2019. gada 24. augustā ap pulksten 15.00 likumsargi saņēma informāciju, ka Jelgavā kādā privātmājā ir atrasts miris 1979. gadā dzimis vīrietis. Policisti nekavējoties ieradās notikuma vietā un mirušajam vīrietim konstatēja vardarbīgas nāves pazīmes – vairākas durtas brūces dažādās ķermeņa daļās un galvas traumu.

Tika sākts kriminālprocess un veikti operatīvie meklēšanas pasākumi aizdomās turēto personu noskaidrošanai.

Jau nākamajā dienā aizdomās par vīrieša slepkavību VP ZRP Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki aizturēja 1990. gadā dzimušu vīrieti un sievieti, kuri jau agrāk bija nonākuši policijas redzeslokā.

Abām personām tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka aizturētā sieviete un bojāgājušais vīrietis bija savstarpēji pazīstami, kā arī konstatēts, ka pēc slepkavības no mājokļa nozagtas dažādas mantas un nauda.

Šī gada 26. februārī VP ZRP Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki kriminālprocesu nodeva Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Kriminālprocess nodošanas brīdī kvalificēts pēc Krimināllikuma 117. panta 10. punkta, kas nosaka, ka par slepkavību, ja to izdarījusi personu grupa, soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un 180. panta 1. daļas, kas nosaka, ka par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu