NBS Ukrainā nogādās četrsimto tonnu humānās palīdzības (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Šonedēļ Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri un virskapelāns Elmārs Pļaviņš dosies uz Ukrainu, tās bruņoto spēku karavīriem, viņu ģimenēm un Austrumukrainā cietušajiem civiliedzīvotājiem nogādājot četrsimto tonnu humānās palīdzības jeb deviņpadsmito labdarības sūtījumu, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve Vita Briže.

Šoreiz Ukrainā tiks nogādāts Latvijas iedzīvotāju, draudžu un uzņēmēju, kā arī Zviedrijas nevalstisko organizāciju ziedotais apģērbs, apavi un medicīnas preces.

Labdarības sūtījumu Latvijas aizsardzības nozares pārstāvji nodos Ukrainas labdarības organizācijai "Šķirsts", kas to nogādās Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu tuviniekiem un civiliedzīvotājiem, kuri cietuši no karadarbības Austrumukrainā.

Doņeckas un Luhanskas apgabalos Nacionālo bruņoto spēku virskapelāns Pļaviņš arī vadīs profesionālās apmācības semināru Ukrainas bruņoto spēku kapelāniem un lekcijas karavīriem, sniedzot garīgu atbalstu.

Latvijas aizsardzības nozare jau septīto gadu sniedz atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm. Kopš 2014.gada vasaras Ukrainas bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, sākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos. Kopš 2017.gada humānās palīdzības kravas nogādātas tieši Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem nepieciešama visvairāk, un to kopējais apjoms jau sasniedz četrsimt tonnas.

Aizsardzības nozare humānās palīdzības sūtījumus Ukrainā nogādā sadarbībā ar Ārlietu ministriju.

Arī NBS Kapelānu dienests regulāri sadarbojas ar Ukrainas armijas atbildīgajām struktūrvienībām, lai sniegtu atbalstu Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu