Koronavīruss Lietuvā: Nausēda aicina saglabāt mieru

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda piektdien saistībā ar valstī pirmo konstatēto jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" gadījumu aicinājis iedzīvotājus saglabāt mieru.

"Šobrīd visiem Lietuvas iedzīvotājiem svarīgi saglabāt mieru, rīkoties atbildīgi, ievērot oficiālos ieteikumus un stāstīt par tiem savā tuvākajā lokā - radiniekiem, draugiem un kolēģiem," sacīts prezidenta paziņojumā.

Nausēda uzsvēris, ka pašlaik "nav pilnīgi nekāda pamata panikai, tāpēc jādod pretspars tiem, kuri apzināti vai neapzināti izplata izdomātu vai atklāti melīgu informāciju".

Lietuvas prezidents arī norādījis, ka "varam uzticēties strādājošo speciālistu kompetencei un iestāžu spējai kontrolēt ārkārtējo  situāciju".

Jau ziņots, ka piektdien Lietuvā konstatēts pirmais inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu. Slimība "Covid-19" diagnosticēta 39 gadus vecai Šauļu rajona iedzīvotājai, kas 24.februārī ielidoja Kauņā, atgriežoties Lietuvā pēc konferences apmeklējuma Itālijas ziemeļu pilsētā Veronā.

Inficētā sieviete ievietota izolatorā Šauļu slimnīcā. 

Šonedēļ Lietuvā saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatīšanos pasaulē tika izsludināta ārkārtējā situācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu