Ar kultūras ministra uzrunu un Danilāna grāmatu atklāta grāmatu izstāde Ķīpsalā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ķīpsalā atklātas izstādes "Skola" un "Latvijas Grāmatu izstāde" (Anatolijs Danilāns)
Ķīpsalā atklātas izstādes "Skola" un "Latvijas Grāmatu izstāde" (Anatolijs Danilāns) Foto: Jānis Škapars/TVNET

"No vienas puses tā ir ļoti stulba, no otras - ļoti gudra grāmata," ar šādiem vārdiem piektdien izstāžu centrā Ķīpsalā, kur atvērta "Latvijas grāmatu izstāde 2020", savu jaunāko grāmatu "Dakteri un šamaņi" raksturoja gastroenterologs Anatolijs Danilāns. Grāmatas otrs autors ir ceļotājs Pēteris Strubergs. Savukārt izstādes oficiālo daļu ievadīja pats kultūras ministrs Nauris Puntulis. Aplūko foto! 

Izstāde kopā pulcē rakstniekus, tulkotājus, izdevējus, spēļu ražotājus un lasītājus. Pasākuma atklāšanā piedalījās arī kultūras ministrs Nauris Puntulis, Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja Renāte Punka, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT 1" valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle, kā arī "Latvijas Grāmatu izstādes" vadītāja Sanita Blomniece.

Nauris Puntulis
Nauris Puntulis Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Latvijas Grāmatu izstādē", kas Ķīpsalā norisinās jau 23. reizi, piedalās 102 uzņēmumi no astoņām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Turcijas, Francijas un Ukrainas. Savukārt ar aktuālo grāmatniecībā iepazīstinās 46 Latvijas grāmatizdevēji.

Trīs dienās izstādē notiks 100 kultūras pasākumi, kuros savu debiju piedzīvos vairāk nekā 50 jaunu grāmatu. Izstādē varēs apskatīt arī konkursa "Zelta ābele" un Baltijas grāmatu mākslas konkursa 40 labākās grāmatas astoņās kategorijās.

Savukārt grāmatu maiņas punktam Rīgas Centrālā bibliotēka ir sagatavojusi 4876 grāmatu sākumkapitālu, no kurām 2612 grāmatas ir daiļliteratūras izdevumi, bet 1663 - bērnu un jaunatnes literatūra, pārējās ir dažādu nozaru grāmatas.

Vienlaikus Ķīpsalā notiek arī izglītības izstāde "Skola 2020", kas piedāvās informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs.

Foto: Ķīpsalā atklātas izstādes "Skola" un "Latvijas Grāmatu izstāde".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu