Pusmiljons par astoņdesmito gadu Audi ir daudz vai maz?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Audi Sport quattro
Audi Sport quattro Foto: Gooding & Company

Cilvēks, kurš sevi uzskata par autorallija fanu, noteikti būs dzirdējis par B grupu un mašīnām, kas, vācieša Valtera Rērla vārdiem sakot, ir tik ātras, ka pilota prāts brīžiem ir krietni par lēnu, lai tām tiktu līdzi. Ātrums, starp citu, arī bija faktors, kas noveda pie vairākām traģēdijām, kuru dēļ B grupa ātri vien tika aizliegta. Bet ne par to šoreiz ir stāsts.

Šogad aprit precīzi 40 gadi, kopš Audi prezentēja savu pilnpiedziņas quattro modeli. Tikai pāris gadus vēlāk Audi quattro sāka plūkt laurus uz pasaules rallija skatuves, bet vēl pāris gadus vēlāk Audi uzbūvēja B grupas rallija mašīnu Sport quattro, kā homologācijas vajadzībām tika radīti arī atbilstoši ielas auto.

Audi Sport quattro
Audi Sport quattro Foto: Gooding & Company

Kopā Ingolštatē tika uzbūvēti 224 Sport quattro - iekārojamās kupejas modifikācija ar saīsinātu riteņu bāzi un spēcīgu 5 cilindru motoru priekšā. Liela daļa no šiem auto tika apkarināti ar stikla šķiedras un alumīnija virsbūves paneļiem, kas veido Sport quattro sacīkšu mašīnu neatkārtojamo izskatu, bet ap 164 Sport quattro bija civilie astoņdesmito gadu superauto un tika palaisti ielās.

Ar ierobežotu funkcionalitāti, 306 zirgspēkiem zem motora pārsega un pastāvīgo pilnpiedziņu Audi Sport quattro bija īpaši iekārojams auto 1984. un 1985. gadā, kad tika ražots, un tāds ir aizvien.

Audi Sport quattro
Audi Sport quattro Foto: Gooding & Company

Īpaši paveicās tiem, kam pareizajā laikā bija nepieciešamie līdzekļi, lai šo rallija gēnu pārsātināto automobili varētu iegādāties, jo maksāja tas daudz. Saskaņā ar vācu AutoBild informāciju, Sport quattro sākotnējā cena bija 203 850 markas jeb ap 100 tūkstošiem eiro. Šobrīd par tādu summu var iegādāties vien Sport quattro atdarinājumu.

Audi Sport quattro
Audi Sport quattro Foto: Gooding & Company

Ja gribas oriģinālu, tad jārēķinās ar piecas un vairāk reizes augstāku cenu, jo Savienotajās Valstīs tuvākajās dienās izsoļu nams Gooding & Company meklēs saimnieku sulīgi sarkanam Sport quattro automobilim, kurš līdz ar vēl deviņiem spēkratiem pāri okeānam tika pārvests, lai reklamētu Ingolštates zīmolu un četru gredzenu firmas plānoto piedalīšanos Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās.

Audi Sport quattro
Audi Sport quattro Foto: Gooding & Company

Par pārdošanā izlikto auto, kurš kopš tā laika nobraucis nedaudz vairāk par 34 tūkstošiem jūdžu, paredzēts iegūt 550 līdz 700 tūkstošiem ASV dolāru (495 līdz 630 tūkstoši eiro). Varbūtība, ka galīgais skaitlis būs vēl lielāks, ir visai liela.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu