Grieķija neļauj šķērsot savu robežu 4000 nelegālajiem imigrantiem (13)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķija pēdējo stundu laikā novērsusi organizētu, masveidīgu un nelegālu robežas šķērsošanu no Turcijas puses, sestdien paziņojis valdības pārstāvis Stelis Petss.

"Novērsti vairāk nekā 4000 nelegālu robežas šķērsošanu," pēc valdības ārkārtas sēdes sabiedriskajai raidorganizācijai ERT pavēstīja Petss.

66 nelegālie imigranti, kuriem izdevies iekļūt Grieķijas teritorijā, ir aizturēti.

Grieķija pastiprinājusi robežkontroli arī Egejas jūras austrumdaļā gar Turcijas piekrasti, iesaistot operācijā vairāk nekā 50 krasta apsardzes un karaflotes kuģu.

Valdības pārstāvis uzsvēra, ka grieķi aizsargās savu robežu, kas ir arī Eiropas Savienības (ES) robeža.

Pēc tam, kad Ankara atļāvusi lielam skaitam migrantu doties uz pierobežas rajoniem, Grieķija paziņojusi, ka ir gatava nepieļaut nelegālu iekļūšanu ES.

"Visu nakti drošības spēki novērsuši nelegālu robežas šķērsošanu," sarunā ar televīzijas ziņu kanālu "Skai" sestdienas rītā norādīja aizsardzības ministrs Niks Panagiotopuls.

Robežpolicija un policijas īpašo uzdevumu vienības naktī uz sestdienu pielietoja asaru gāzi un trokšņa granātas, lai neļautu nelegālajiem imigrantiem iekļūt Grieķijas teritorijā caur slēgto Kastaniju robežšķērsošanas punktu.

Arī sestdien situācija uz robežas ir saspringta, un sabiedriskā televīzija ziņo, ka dažiem nelegālajiem imigrantiem izdevies robežupi šķērsot gumijas laivās.

Sestdienas rītā tika sasaukta Grieķijas valdības ārkārtas sēde, lai apspriestu situāciju uz robežas.

Turcija piektdien paziņoja, ka vairs neturēs slēgtu savu robežu cilvēkiem, kas vēlas doties uz Eiropu.

Šādu lēmumu Ankara pieņēma pēc tam, kad Sīrijas aviācijas uzlidojumā Idlibas provincē tika nogalināti 33 Turcijas armijas karavīri.

Ankara apgalvo, ka tā bijusi spiesta atvieglot robežkontroli, jo nesaņem pietiekamu atbalstu bēgļu uzturēšanai.

Turcija, kurā jau uzturas aptuveni 3,6 miljoni sīriešu bēgļu, bažījas, ka karadarbības dēļ no Sīrijas valstī ieradīsies vēl lielāks skaits bēgļu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu