G7 un eirozonas finanšu ministri apspriedīs "Covid-19" ietekmi uz ekonomiku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Pasaules industriāli attīstītāko valstu grupas G7 finanšu ministri un eirozonas finanšu ministri trešdien telefonkonferencēs apspriedīs jaunā koronavīrusa ietekmi uz globālo ekonomiku un kā uz to reaģēt, pirmdien paziņojis Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs.

"Mums šī sanāksme notiks pa telefonu, jo jāizvairās pārāk daudz ceļot," sacīja Lemērs, paziņojot par plānoto G7 valstu finanšu ministru telefonkonferenci.

Lemērs sacīja, ka līdzīga sanāksme trešdien būs arī eirozonas finanšu ministriem, piebilstot, ka sekos "koordinēta rīcība".

Ministrs norādīja, ka koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" ietekme uz ekonomiku būs lielāka nekā iepriekš prognozēts, un solīja, ka Francijas valdība sniegs nepieciešamo atbalstu uzņēmumiem.

"Covid-19" ietekme uz ekonomiku būs daudz nozīmīgāka par 0,1% gada izaugsmes samazinājumu, ko Finanšu ministrija prognozēja pirms divām nedēļām.

Francijas valdība šogad prognozē ekonomikas pieaugumu par 1,3%, bet vēl decembrī nacionālā statistikas aģentūra INSEE prognozēja 2% pieaugumu 2020.gada pirmajā ceturksnī.

"Covid-19" dēļ Francijā un citur Eiropā pagaidām visvairāk cietis tūrisma sektors.

"Covid-19" dēļ Parīzē svētdien tika slēgts Luvras muzejs un atcelts ikgadējais Parīzes grāmatu tirgus, kam bija jānotiek šomēnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu