Kozlovskis būs viens no Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīra tiesnešiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola tiesnesis Mārtiņš Kozlovskis.
Basketbola tiesnesis Mārtiņš Kozlovskis. Foto: https://www.facebook.com/martins.kozlovskis.1

Latvijas basketbola tiesnesis Mārtiņš Kozlovskis uzaicināts strādāt Tokijas olimpisko spēļu turnīrā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Tādējādi Latvijas basketbola tiesnešu korpuss trešo reizi pēc kārtas būs pārstāvēts augstākajā starptautiskajā līmenī - olimpiskajās spēlēs. Iepriekš Londonas un Rio olimpiskajās spēlēs strādājis Oļegs Latiševs.

"Neslēpšu, ka strādāt olimpiskajās spēlēs bija mans sapnis, uz ko mērķtiecīgi gāju. Zinot, cik Eiropas tiesnešu saņem šādu norīkojumu, neloloju ilūzijas, ka tas notiks tik ātri. Tagad ir liels šoks un saviļņojums. Braucu mājās no kārtējās spēles un izbaudu šo brīdi," Kozlovska teiktais citēts LBS mājaslapā.

Tagad Kozlovskim priekšā akreditācijas dokumentu kārtošana un gatavošanās process, kas, visticamāk, būs tāds pats, kā pērn pirms Pasaules kausa izcīņas. Tas sevī ietver FIBA materiālu un video ar dažādu situāciju interpretācijām izpēti, fiziskās sagatavotības programmas izpildi un noteikumu testus.

"Ikdienas ritms īpaši nemainīsies, bet darba apjoms būs liels. Par psiholoģisko slogu gan neuztraucos. Turpināšu darīt savu darbu, kā protu," apņēmību pauda tiesnesis.

Grobiņā dzimušais Kozlovskis basketbolu mācījies spēlēt Liepājas "Melnajos vanagos" pie trenera Edvīna Sprūdes (viņš bērnībā trenēja arī Kristapu Porziņģi).

Kopš 2005. gada viņš tiesājis dažāda līmeņa spēles Latvijas līgās. 2015. gada februārī ieguva FIBA licenci. Strādājis 2017. gada Eiropas sieviešu čempionātā, 2017. gada Eiropas vīriešu čempionātā, 2019. gada Eiropas sieviešu čempionātā un 2019. gada Pasaules kausa izcīņā.         

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu