Gluži kā ārzemēs: fenomenāli jaunie projekti Latvijā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Neparasta arhitektūra, pārdomātas lokācijas vietas, privātums un ilgtspējība - šīs īpašības raksturo Latvijas jaunākos projektus. Skaties vairāk, cik iespaidīgi dzīvojamie projekti rotā Latvijas nekustamā īpašuma tirgu. 

Foto: city24.lv

Villa Milia

"Villa Milia" ir projekts Dzintaru prospektā, Jūrmalā un sevī ietver 15 augstākās klases dzīvokļus. Ekskluzīvais nams tapis par godu Emīlijai Benjamiņai, nozīmīgai personībai Latvijas vēsturē - žurnālistei, izdevējai un sabiedriskajai darbiniecei. Nams ir veidots kā veltījums paaudžu saiknei, izciliem cilvēkiem, kuri paši savām rokām veidojuši sava mūža vēsturi un atstājuši savu ieguldījumu pilsētas, valsts un pasaules vēsturē. 

Haļļu arhitektūra un interjeri ir Latvijas dizaina zvaigznes Zanes Teteres meistardarbs - laikmetīgs, monumentāls un vienlaikus arī Jūrmalai raksturīgā stilā. Arhitektūras koncepciju caurvij Art Deco un funkcionālisma stili. Veicot projekta izstrādi, izmantotas jaunākās tehnoloģijas, kvalitatīvi un dabīgi būvmateriāli un apdares materiāli, piemēram, vērtīgas koksnes šķirnes un apdares marmors, kā arī kaltās metāliskās detaļas fasādē.

Foto: city24.lv

"Villa Milia" no jūras atdala tikai 100 metrus garā kāpu zona. Trīs minūšu gājiena attālumā atrodas leģendārais Jūrmalas parks, bet 5 minūšu attālumā "Dzintaru koncertzāle" un centrālā kājāmgājējiem paredzētā Jomas iela. 

Foto: city24.lv

Mežaparka rezidences

Mežaparks jau izsenis ir uzskatīts par prestižāko Rīgas rajonu un "Mežaparka Rezidences", kas ir viens no vērienīgākajiem dzīvojamo īpašumu attīstības projektiem Baltijas valstīs, apkaimes labo tēlu tikai nostiprina vēl stabilākās pozīcijās. Projekts top teritorijā gar Kokneses prospektu līdz pat Gustava Zemgala gatvei un tā koncepts paredz pilnībā labiekārtotu, ainavisku teritoriju, kurā izvietotas villas, divģimeņu villas, rindu mājas un mazstāvu dzīvokļu māju dzīvokļi jeb apartamenti. Tiek piedāvāti arī apbūves gabali privātmāju būvniecībai. 

Foto: city24.lv

Jaunās mājas tradicionālo Mežaparku papildina ar jaunu, saulainu un zaļu dzīvojamo rajonu 31 ha platībā. Ciemats izceļas ar mūsdienīgu, pilnīgi no jauna izbūvētu infrastruktūru, ilgtspējīgu un modernu arhitektūru, drošu un sakārtotu vidi. Projekta apbūves kopējās koncepcijas autors ir Andris Kronbergs (ARHIS). Ņemot vērā vecā Mežaparka apbūves īpatnības, projekta tapšanā piedalās un vairāk nekā 15 villu projektus ir izstrādājuši tādi Latvijā atzīti arhitekti kā Reinis Liepiņš, Gatis Didrihsons, Andris Kronbergs, kā arī ASV arhitekts Vladimir Arsene. 

Foto: city24.lv

Legend

"LEGEND." ir arhitekta Uģa Zābera radīts piecu ēku komplekss Jūrmalā, kas ir kā piecas spilgtas un mākslinieciskas personības, kas harmoniski sadzīvo vienā kvartālā.  Projekts sastāv no villām - "Villa Churchill", "Villa Hepburn", "Villa Dietrich", kā arī divstāvīgas privātās villas un ēkas ar komerctelpām, kopumā piedāvājot vietas 62 mājokļiem ar spa kompleksu, artēziskā urbuma ūdeni, simtgadīgām priedēm, zaļajām tehnoloģijām, dabīgie materiāliem, ideālu atrašanās vietu utt. 

"LEGEND." stils ir izturēts it visā - krāsu gammas izvēlē, mēbeļu, lustru un gaismekļu dizainā. Šeit nav sīkumu, viss ir rūpīgi pārdomāts - no durvju roktura un pastkastītes, līdz atslēgu galdiņam pie ieejas dzīvoklī un ērtiem iepirkšanās ratiņiem produktu nogādāšanai no automašīnas līdz dzīvoklim. Saviesīgo telpu, plašo zāļu, kāpņu telpu un spa kompleksa estētiku veidojuši vadošie Latvijas interjera dizaineri, sadarbībā ar projekta arhitektu. Katras ēkas galvenās ieejas svinīgumu izceļ izsmalcinātas, rokām darinātas durvis, kas ir īsti mākslas darbi. Atverot tās, Jūs nokļūstat plašā vestibilā, kura interjers saskaņojas ar villas arhitektūras konceptu. 

Foto: city24.lv

Interesanti, ka kvartāla projektēšanā tika piemēroti normatīvie akti, kas 1.3 reizes pārsniedz Eiropas Savienības noteiktās drošības un komforta prasības, tajā skaitā prasības skaņas izolācijai, siltuma un enerģijas efektivitātei. Piemēram, spa kompleksā ūdens sildīšanā tiek izmantotas saules baterijas. Visas izmantotās tehnoloģijas atbilst pasaules eko standartiem, savukārt izmantotie materiāli ir cilvēkam un apkārtējai videi draudzīgi un ir atbilstoši sertificēti.

"LEGEND." ir piemērs kā mājoklis un viss, kas saistīts ar to, var kļūt par dzīves pamata platformu,  piedāvājot plašas iespējas un pakalpojumu klāstu kā, piemēram, projekta privātā pludmale, spa komplekss ar baseinu, pirtīm, procedūru kabineti, kardio-trenažieru un jogas nodarbību zāles, restorāns un skaistumkopšanas salons, kā arī VIP līmeņa konsjerža pakalpojumi, pazemes stāvvieta, viesu autostāvvieta, personīgo mantu glabātuves. 

Foto: city24.lv

The Pearl

Šī Baltezera projekta īpašā iezīme pavisam noteikti ir tā atrašanās vieta, līdz ar to, arī vide un skats, ko pa mājokļa logiem ik dienu var baudīt "The Pearl" dzīvokļu īpašnieki. Terase, priežu smarža, svaigs gaiss, ūdens tuvums un labiekārtota pludmale - viss, lai ikdiena būtu pielīdzināma laiskai dzīvei kūrortā.

Pērles apartamenti veidoti trīs dažādos interjera dizaina risinājumos, kur apdarē izmantotas kvalitatīvas oša un ozola koka grīdas, cietinātās betona virsmas, dekoratīvās tapetes un koka panelējumi. 

Foto: city24.lv

Teritorijā pieejama privāta vieta jahtas piestātnē, jahtklubs, bārs - terase ezera krastā, relaksācijas zona ar pirti un baseinu, sporta zāle, labiekārtotā pludmale, bērnu spēļu laukums, kopējā jumta terase ar privātām atpūtas zonām. Projekta iedzīvotājiem tiek piedāvāti arī tādi pakalpojum kā diennakts konsjeržs, apsardze, laivu noma un apkope, ziemas un vasaras sporta inventāra noma, telpu uzturēšana dzīvokļa saimnieka prombūtnes laikā, telpaugu laistīšana, vēdināšana utml., interjera dizaina izstrāde un mēbelēšana. 

Foto: city24.lv

Lofts&Rosegold

Dzīvojamais kvartāls "Lofts&Rosegold", kur visu nosaka dzīves stils, kur forma spilgti atspoguļo saturu. Kā jau liecina projekta nosaukums, te liels akcents dots rozā zeltam kā tonim un materiālam un dzīvokļiem loft stilā (vairāku stāvu mājokļi, kurus izbūvēt iespējams, pateicoties augstajiem griestiem, kas projekta telpās ir no 3,11  līdz pat 6,54 m).

Projekts atrodas Strēlnieku ielā 8, 3955 m2 lielā, labiekārtotā teritorijā un sastāv no divām ēkām - jaunās 7 stāvu daudzdzīvokļu ēkas (ar 75 dzīvokļiem) un 4 stāvu arhitektūras pieminekļa, kas apvienotas ar stikla galeriju. "Lofts&Rosegold" radīts kā dzīvokļu ēka dzīves baudīšanai un telpas biznesam. Abu ēku interjeru caurstrāvos galvenā ideja - divu ēku apvienošana vienā veselumā, parādot kā var mijiedarboties divu dažādu laikmetu arhitektūras mākslas, kur kā galvenais mākslas darbs ir pati dzīvojamā ēka. 

Foto: city24.lv

Atsevišķu uzmanību pelnījis 4 stāvu nams - tas ir arhitektūras piemineklis, kas ierakstīts UNESCO mantojuma reģistrā. Savukārt par "Lofts&Rosegold" sirdi kļūs ēkas galvenais vestibils - halle ar platību 220 m2, griestu augstumu 4,20 metri, ar 3 metrus garu kamīnu un visa noslēgumā - ar stikla jumtu. Aukstos ziemas vakaros, vasaras augusta zvaigžņotās naktīs, rudenī vai ziedošā pavasarī tas plānots kā pievilkšanās un iedzīvotāju saskarsmes centrs. 

Foto: city24.lv

Green Village

"Green Village" ciemats nes ideju par ekoloģisku dzīvesveidu, par mierīgu un privātu dzīvi ārpus pilsētas burzmas, tuvu dabai pilsētas ietvaros. Interesanti, ka dzīvojamās mājas veidotas kā kluba tipa kotedžu ciemats, kas Latvijā nav daudz pārstāvētas. 

Ciemats atrodas slēgtā, apsargājamā teritorijā Babītes novadā un sastāv no trīs īpašumu veidiem - kotedžām vienai ģimenei ar pieguļošo zemes gabalu, kotedžām divām ģimenēm ar pieguļošiem zemes gabaliem un divstāvu townhouse apartamentiem, ar sev pieguļošiem zemes gabaliem. 

Ievērojot iepriekšminēto ciemata idejisko koncepciju, dzīvojamām mājām ir lielie logi, iestiklotas durvis, terases ar nojumēm un labiekārtota teritorija atpūtai, lai pastprinātu gan dabas klātbūtni, gan dotu iespēju iedzīvotājiem socializēties savā starpā. 

Foto: city24.lv

Ciemats robežojas ar meža parku, kurā iekārtota teritorija piknikiem, savukārt administratīvajā korpusā atrodas zāle dažādiem pasākumiem (konferencēm, ģimenes svētkiem), kā arī atpūtas zona (sauna, baseins) ciemata iedzīvotājiem un viņu viesiem. 

Foto: city24.lv

Ģipša Fabrika

Apartamentu komplekss "Ģipša Fabrika" atrodas ekskluzīvā vietā Ķīpsalā, pašā Daugavas upes krastā. Projekta īpašā iezīme ir ne vien fantastiskā atrašanās vieta, izsmalcinātais interjers apartamentos un industriālās noskaņas īpašais šarms, bet arī, piemēram, iekšējais dārzs, kas priecē projekta iedzīvotājus. Projekta autore ir atzītā Latvijas arhitekte Zaiga Gaile, ēku kompleksā ietilpst Villas upes krastā, Vecā ražošanas ēka, Melnā ogļu māja un Sarkanā kuģa māja.  

Foto: city24.lv

Kā vēsta projekta mājas lapas informācija, projekts atrodas valsts aizsargātajā vēsturiskajā Ķīpsalas daļā. Līdz 20. gadsimtam gruntsgabalā atradās "Celm & Boehm" ģipša dzirnavas. Savulaik dibināta kā krīta fabrika 1863. gadā, vēlāk tā pārtapa par Bēma kunga ģipša un cementa fabriku. Toties pēckara gados šeit atradās Baltijas kara apgabala veļas mazgātava, kā arī mūzikas instrumentu remontdarbnīca, vēlāk - arī LPSR Brīvprātīgo uz ūdeņiem glābšanas biedrības pārvaldi un jūrnieku klubu "Ekvators". 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu