Biedrība: Piena lopkopībā stāvoklis ir labs, piena iepirkuma cenas stabilas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Piena lopkopības saimniecību stāvoklis patlaban ir labs un piena iepirkuma cenas jau ilgāku laiku ir stabilas, pastāstīja biedrības "Zemnieku saeima" valdes loceklis un saimniecības "Mežacīruļi" līdzīpašnieks Juris Cīrulis.

"Piena lopkopības nozari patlaban ir ļoti labā stāvoklī, jo [piena iepirkuma cenas] ir stabilas, un grēks par tām būtu šodien sūdzēties," sacīja Cīrulis. 

Vienlaikus viņš piebilda, ka nozarei nevajadzētu zaudēt modrību, jo nav iespējams paredzēt tirgus situāciju, līdzīgi kā tas bija ar iepriekšējo krīzi piena nozarē. 

"Jābūt gataviem visam kam un jāstrādā režīmā - dzīvo labi, bet gaidi un neguli," sacīja "Mežacīruļu" līdzīpašnieks.

Viņaprāt, pozitīvi vērtējams nozares darbs pie atbildīgas un piesardzīgas antibiotiku lietošanas prakses piekopšanas jeb antimikrobiālās rezistences ierobežošanas, kur jau šobrīd Latvija ir līderpozīcijās Eiropas Savienībā (ES). 

Tāpat jāturpina darbs pie kaitīgo emisiju apmēra samazināšanas, kur Latvija uzrāda labus rādītājus, un organiskā mēslojuma (kūtsmēslu) apsaimniekošanas prakses pilnveidošanas. 

"Tās ir mūsu iespējas konkurences cīņā ar ārzemju fermeriem. Kamēr liela daļa no tiem guļ uz veciem lauriem un ne visai nopietni vērtē "zaļo vilni" ar iznīcinošu efektu, mēs jau būsim sakārtoti," teica Cīrulis.

"Zemnieku saeima" ir dibināta 1999.gadā un tās biedri ir gandrīz 900 mazas un lielas saimniecības no visas Latvijas. Tās valdi veido deviņi kongresā vēlēti zemnieki, kuri pārstāv visus reģionus un lauksaimniecības nozares. Biedri kopā apsaimnieko vairāk nekā 500 000 hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes un savās saimniecībās nodrošina darbu vairāk kā 4000 darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu