AM Krievijas pierobežā pārņems vēl vienu zemesgabalu patlaban publiski neizpaužamu plānu īstenošanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valdība otrdien atbalstīja Aizsardzības ministrijas (AM) plānu Krievijas pierobežā pārņemt vēl vienu zemesgabalu patlaban publiski neizpaužamu plānu īstenošanai. 

Valdības rīkojums paredz Ludzas novada pašvaldībai piekrītoša nekustamā īpašuma "Visjaki" Briģu pagasta Bļaideļos aptuveni viena hektāra platībā pārņemšanu valsts īpašumā.

Arī šajā gadījumā nekustamais īpašums tiks izmantots valsts aizsardzības uzdevumu īstenošanai. AM Preses nodaļā aģentūrai LETA skaidroja, ka dokumentam par attiecīgo rīkojuma projektu piešķirts statuss "informācija dienesta vajadzībām", tāpēc plašākus komentārus ministrijā nesniedza.

TVNET jau februāra sākumā ziņoja, ka AM Alūksnes novadā netālu no robežas ar Krieviju plāno būvēt kādu militāru objektu, jo AM bija sagatavojusi valdības rīkojuma projektu par aptuveni piecus hektārus liela zemesgabala "Vētraine" Jaunalūksnes pagastā, Alūksnes novadā, atsavināšanu.

Valdības rīkojuma projektā par īpašuma pirkšanu bija skaidrots, ka saskaņā ar iepriekšējās valdības 2016.gadā pieņemtu lēmumu tika apstiprināts valdības rīcības plāna pasākums, proti, attīstīt pretgaisa aizsardzības spēju, uzlabot gaisa telpas novērošanas radaru pārklājumu un pretgaisa aizsardzības komandvadības spējas, kā arī modernizēt esošās pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Īstenojot minēto pasākumu, AM pieņemts lēmums par militārās infrastruktūras izbūvi un valdība 2018.gadā konceptuāli atbalstījusi nekustamā īpašuma atsavināšanu valsts aizsardzības vajadzībām.

AM neatklāja, kādam mērķim zemes gabals nepieciešams, jo informācija par zemesgabala nepieciešamību ir ierobežotas pieejamības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu