Diriģenta Marisa Jansona piemiņu godinās ar koncertiem Berlīnē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Diriģents Mariss Jansons uzstājas Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra 90.jubilejas atklāšanas koncertā Lielajā ģildē.
Diriģents Mariss Jansons uzstājas Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra 90.jubilejas atklāšanas koncertā Lielajā ģildē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Orķestris "Berlīnes filharmoniķi" ar koncertiem jūnijā godinās gada nogalē mūžībā aizgājušo diriģentu Marisu Jansonu, pirmdien pavēstīja orķestra pārstāvji.

""Berlīnes filharmoniķi" godinās Marisu Jansonu, kurš no dzīves aizgāja 1.decembrī, ar koncertiem 4., 5. un 6. jūnijā, kurus sākotnēji bija plānots diriģēt pašam diriģentam," teikts paziņojumā medijiem. "Rezultātā programma ir mainīta. Koncerti notiks bez diriģenta, un tos no savas vietas vadīs pirmais koncertmeistars Noa Bendiks-Balglijs."

"Programmā būs iekļauta Ludviga van Bēthovena Otrā simfonija, kas bija īpaši svarīga Marisam Jansonam un kas bija vienīgā šī komponista simfonija, kuru viņš diriģēja ar "Berlīnes filharmoniķiem"."

Programmā ietverti arī Dmitrija Šostakoviča un Franča Šūberta darbi.

Jansons no dzīves aizgāja Sanktpēterburgā, Krievijā, naktī no 30. novembra uz 1. decembri.

Mariss Jansons
Mariss Jansons Foto: Edijs Pālens/LETA

Jansons ilgstoši sirga ar sirds slimību, tādēļ pēdējā laikā atcēla vairākus koncertus, taču oktobra beigās pēc sešu mēnešu pārtraukuma Jansons stājās pie diriģenta pults kopā ar savu Bavārijas Radio simfonisko orķestri.

Krievijas medijos kā Jansona nāves cēlonis minēta akūta sirds mazspēja.

Jansons dzimis 1943. gada 10. janvārī Rīgā latviešu diriģenta Arvīda Jansona un dziedātājas Iraīdas Jansones ģimenē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu