Arī šogad Rīgā norisināsies elektroniskās mūzikas festivāls "Kontaktor"

CopyDraugiem X Whatsapp
"TM404"
"TM404" Foto: publicitātes

Rīgā, 29. maijā, jau trešo reizi norisināsies elektroniskās mūzikas festivāls "Kontaktor", informēja pasākuma rīkotāji. Festivālu rīko pašmāju sintezatoru ražotāji "Erica Synths" un pasākuma rīkotāji uzsvēra, ka arī šogad festivālā gaidāma daudzveidīga elektroniskā mūzika ar fokusu uz dažādu žanru deju un eksperimentālo mūziku.

Pirmie izziņotie festivāla mākslinieki ir mūzikas izdevniecību "Ninja Tune" un "Hyperdub" producents Kevins Ričards Mārtins, ambientās un tehno mūzikas inovātors "TM404", somu elektro mūzikas pionieris "Mesak", kā arī skaņu māksliniece "Layne". 

Pēc festivāla organizatoru paustā, "Kontaktor" programmas fokuss vērsts uz reālā laikā notiekošām performancēm, kurās mūzikas radīšanai izmantoti sintezatori un citi elektroniskie mūzikas instrumenti pretstatā ierastajai iepriekš sagatavotu skaņdarbu atskaņošanai izmantojot dīdžeju aparatūru.

"Šāds uzstādījums elektroniskās mūzikas festivālu kopainā ir unikāls arī globālā kontekstā un, pateicoties tam, festivāls "Kontaktor" par spīti neilgajam pastāvēšanas laikam, ir kļuvis pazīstams starptautiski," pauda pasākuma rīkotāji.

Nākamie festivāla mākslinieki un norises vietas tiks izziņotas marta beigās.

Festivāla biļetes pieejamas mājaslapā aula.lv sākot no 20 eiro. 

Foto: Ieskats dzīvās elektroniskās mūzikas festivālā "Kontaktor".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu