Latvijas tenisisti gatavi cīnīties par uzvaru Deivisa kausa duelī pret Ēģipti (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Latvijas vīriešu tenisa izlase preses konferencē informēja par gatavošanos nedēļas nogalē Lielupē (Jūrmala) gaidāmajam Deivisa kausa izcīņas duelim pret Ēģiptes valstsvienību.

6. un 7. martā Jūrmalā tenisa centrā "Lielupe" norisināsies Deivisa kausa Pasaules otrās grupas "play-off" spēles, kurās Latvijas vīriešu tenisa izlase spēkosies ar Ēģiptes valstsvienību.

Pēc sešu gadu pārtraukuma Latvijas izlasi pārstāvēs valsts vadošais tenisists Ernests Gulbis, kurš valstsvienības rindās izcīnījis 31 uzvaru un piedzīvojis 11 zaudējumus.

"Esmu priecīgs spēlēt Latvijā, kādu laiku šeit neesmu bijis. Pēdējo reizi tas notika Deivisa kausā Liepājā pret Ukrainas izlasi. Ļoti slikti atceros savus pagātnes mačus. Bet par Ēģiptes izlasi varu teikt, ka tā ir laba, stabila komanda. Būs mums jārāda savs labākais sniegums," sacīja Gulbis. "Ilgi neesmu spēlējis Latvijā. Mūs ar labiem panākumiem precējušās meitenes, arī es. Teniss ir kļuvis krietni populārāks. Vienspēlēs es sevi uzskatu par favorītu, bet par dubultspēlēm man grūti spriest, jo sen neesmu dubultspēli spēlējis."

"Korti Lielupē ir ļoti labi. Priekš manis gan tie ir pārāk mīksti, vairāk domāti amatieriem. Domāju, ka sacensības būs interesantas."

Latvijas izlasi pārstāvēs arī Mārtiņš Podžus, Artūrs Lazdiņš, Vācijā uzaugušais Roberts Štrombahs un valstsvienības debitants vien 17 gadus vecais Kārlis Ozoliņš.

"Mums būs jārada labs teniss, lai gūtu uzvaru. Protams, spēlēt Latvijas izlases sastāvā Deivisa kausā vienmēr ir bijis viens no maniem sapņiem un mērķiem. Ļoti lepojos, ka esmu iekļuvis komandā," gandarījumu neslēpa talantīgais Ozoliņš. 

"Visi puiši jūtas labi. Trenējamies. Visi ir gatavi, gatavi cīnīties par uzvaru. Kārlis Ozoliņš pagājušajā nedēļā spēlēja turnīra finālā, Ernests Gulbis uzvarēja turnīrā. Visi spēlētāji izlasē ieradušies labā noskaņojumā," norādīja Latvijas komanda kapteinis Deniss Pavlovs. "Ernests pazīsts Ēģiptes pirmo numuru, Ozoliņš Vācijā trenējies ar šīs komandas otro numuru. Spēlētāji pretiniekus pazīst." 

Deivisa kausa rangā Latvija patlaban ieņem 79. vietu, bet Ēģipte atrodas 56. pozīcijā. Šo valstu izlases savā starpā iepriekš spēkojušās vienu reizi, tas notika 2012. gadā, kad Latvija uzvarēja ar 3-2.

Uzvaras gadījumā Latvijas izlase septembrī cīnīsies izslēgšanas spēlēs par iekļūšanu Pasaules pirmajā grupā.

"Beidzot izlasē spēlēs Ernests. Un mums ir labs jaunais spēlētājs - Kārlis Ozoliņš. Cerams, ka spēsim uzvarēt. Galvenais būs rādīt savu labāko tenisu," teica Mārtiņš Podžus.

Preses konferencē piedalījās:

  • Deniss Pavlovs, Latvijas izlases kapteinis Deivisa kausa turnīrā;
  • Kārlis Lejnieks, Latvijas Tenisa Savienības ģenerālsekretārs;
  • Ernests Gulbis, Latvijas izlases tenisists
  • Mārtiņš Podžus, Latvijas izlases tenisists
  • Artūrs Lazdiņš, Latvijas izlases tenisists
  • Roberts Štrombahs, Latvijas izlases tenisists
  • Kārlis Ozoliņš, Latvijas izlases tenisists

Deivisa kauss ir tenisa sacensības vīriešu izlasēm. Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) šo turnīru organizē jau kopš 1900. gada.

Pēc trīs gadu pārtraukuma Deivisa kausa spēles tiks aizvadītas Latvijā. Iepriekšējo reizi Latvijas tenisisti mājās spēlēja 2017. gadā, kad Jelgavā tika atzīts Norvēģijas izlases pārākums.

Ēģiptes izlases līderis ir Mohameds Safvats, kurš pasaules rangā ieņem 132. vietu, savukārt Latvijas pirmā rakete ir Ernests Gulbis, kurš ATP reitingā ierindojas 161. pozīcijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu