Borreljs dodas uz krīzes sarunām Ankarā par Sīriju un bēgļu krīzi (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žozeps Borreljs šodien dosies uz Ankaru uz krīzes sarunām par militāro eskalāciju Sīrijas Idlibas provincē un situāciju ar bēgļiem Turcijā, paziņojis Borrelja birojs.

Ankaras atbalstītie kaujinieki Idlibā cenšas atvairīt Krievijas atbalstītās Sīrijas armijas uzbrukumu. Smagās cīņas ir izraisījušas jaunu bēgļu plūsmu uz Turciju, kas savukārt paziņojusi, ka vairs nespēj izturēt migrantu pieplūdumu un atvērusi robežu cilvēkiem, kas vēlas doties uz Eiropu.

Turcijas rīcība Eiropā radījusi bažas par jaunu migrantu krīzi.

Borreljs un ES krīžu vadības komisārs Janezs Lenarčičs piedalīsies augsta līmeņa sarunās par situācijas saasināšanos Idlibā un ietekmi uz mierīgajiem iedzīvotājiem šajā reģionā, kā arī par Sīrijas bēgļu situāciju Turcijā, paziņoja Borrelja birojs.

Viņi plāno uzturēties Ankarā līdz trešdienai.

Situācijas attīstību plānots apspriest ES dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē piektdien Zagrebā.

Tikmēr Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, Eiropadomes prezidents Šarls Mišels un Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Davids Sasoli šodien devušies uz Grieķijas un Turcijas robežu, kur sapulcējušies vismaz 13 000 migrantu, kuri vēlas iekļūt ES.

Viņi novērtēs situāciju Grieķijas pierobežas rajonā un tiksies ar Grieķijas premjerministru Kriaku Micotaki.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu