Rīdzinieks policijai ziņo par nepieskatītu trīsgadnieku uz atvērta loga palodzes (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

2.martā pulksten 17.34 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju no Valsts policijas par diviem pirmsskolas vecuma bērniem, kuri bija atstāti bez uzraudzības. Uz norādīto adresi atbalsta sniegšanai nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes autopatruļa.

Kārtības sargi notikuma vietā sastapa gan Valsts policijas darbiniekus, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekus, gan arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus.

No Valsts policijas darbiniekiem noskaidrots, ka izsaucējs redzējis bērnu staigājam pa atvērta loga palodzi. Acu priekšā viņam nokritušas vairākas bērna rotaļlietas. Policistu ierašanās brīdī atklājies, ka dzīvoklī nav neviena pieaugušā. Līdz ar to izsaukti glābēji, kas dzīvoklī iekļuva pa logu, pēc kā atslēdza ārdurvis un ielaida iekšā pārējos operatīvos dienestus. Pārbaudot dzīvoklī atstātos dokumentus, noskaidroti vecāku dati.

Valsts policijas darbinieki skaidroja, ka ne ar vienu no vecākiem nav iespējams sazināties, līdz ar to nepieciešams bērnus nogādāt krīzes centrā.

Rīgas pašvaldības policistu ierašanās brīdī mediķi jau veica abu bērnu medicīnisko apskati. Jaunākajam bērnam ilgstoši nebija mainītas autiņbiksītes, līdz ar to mediķiem nācās bērnu gan nomazgāt, gan arī tam apmainīt autiņbiksītes. Tomēr nevienam no viņiem hospitalizācija nebija nepieciešama.

Gaidot, kad no policijas dežūrdaļas tiks atvesti autosēdeklīši bērnu transportēšanai, dzīvoklī pēkšņi ienāca bērnu māte. Sieviete apgalvoja, ka tikai uz pāris minūtēm esot bijusi ciemos pie pirmā stāva kaimiņa. Bērnu mātei lūgts nemānīties, jo kārtības sargi notikuma vietā atradās jau aptuveni 45 minūtes, savukārt pirms tam labu brīdi notikuma vietā strādāja citi dienesti, kas jau bija devušies prom.

Jautājot, kāpēc abas atvases neesot paņēmusi līdzi, viņa teicās, ka kaimiņš smēķējot dzīvoklī un nav vēlējusies kaimiņam liegt šādu prieku ciemošanās laikā, tāpēc gadu un trīs gadus vecos bērnus atstājusi dzīvoklī vienus pašus.

Bērnu mātei izskaidrots, ka līdz septiņu gadu vecumam bērnus atstāt vienus pašus ir aizliegts.

Ņemot vērā, ka tūlītējs apdraudējums bērniem vairs nepastāvēja, viņi nodoti mātei.

Lietas materiāli par notikušo pārsūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem mātes atbildības izvērtēšanai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu