Liepājas teātra lugu konkursa trešajai kārtai izvirzīti septiņi autori

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce
Dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce Foto: publicitātes

Liepājas teātra izsludinātajā lugu konkursā dalībai otrajā kārtā bija izvirzīti 14 autori, no kuriem uz trešo kārtu izvirzīti septiņi, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Trešajai kārtai izvirzīti Anna Belkovska, Edgars Niklasons, Ivo Briedis, Vineta Bodniece, Grēte Grīviņa, Guna Zeltiņa un Kintija Stūre.

Viena no žūrijas pārstāvēm, dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce potenciālo lugu saturu raksturo, kā ļoti atšķirīgu, tādēļ organizē viņiem klātienes tikšanos.

"Gribējām, lai lugu autori no ideju konkursa iegūst ko vairāk par apstiprinājumu, ka mums patīk, tāpēc organizējam viņiem radošas diskusijas ar dramaturgiem no Lietuvas un Igaunijas, lai viņiem rastos papildus iedvesma, gatavojoties noslēdzošajam konkursa posmam, kurā lugu fragmenti būs jāprezentē režisoriem," saka Bugavičute-Pēce.

Trešā kārta, kurā autori tiksies ar dramaturgiem, notiks marta beigās, savukārt ceturtā kārta norisināsies aprīļa beigās, un uz to varēs ierasties arī klausītāji.

Borga atgādina, ka lugu konkurss tika izsludināts ar mērķi veicināt jaunu latviešu oriģināldarbu radīšanu, kā arī oriģināldramaturģijas apriti starp Baltijas valstīm. 

Lugu ideju konkurss notiek sadarbībā ar nodibinājumu "Liepājas atklātais sabiedriskais fonds "Liepājas teātris"" un Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu