Koronavīrusa ietekme uz kino industriju varētu būt mērāma vairākos miljardos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Uz laiku atcelta populārās animācijas filmas "Mulan" jaunās versijas iznākšana
Uz laiku atcelta populārās animācijas filmas "Mulan" jaunās versijas iznākšana Foto: AFP / Scanpix

Kino industrijai koronavīruss var nest piecus miljardus dolāru lielus zaudējumus, lēš eksperti. Šobrīd lielākā daļa kinoteātru vienā no pasaulē lielākajiem kino tirgiem, Ķīnā, ir slēgti, un tas nozīmīgi ietekmē visu industriju. 

Pērn ieņēmumi ārpus Ziemeļamerikas Holivudas kino industrijai bija 31,1 miljards dolāru, bet šogad šis skaitlis noteikti būs mazāks. Šobrīd laika posmā no 24. janvāra līdz 23. februārim Ķīnā skatītāji par biļetēm atstājuši vien 4,2 miljonus dolāru. Salīdzinājumam - pirms gada šajā pašā laika nogrieznī šis skaitlis bija 1,76 miljardi ASV dolāru.

Ķīnā šobrīd ir slēgti 70 000 kinoteātru un tuvāko nedēļu, pat mēnešu laikā situācija varētu nemainīties. 

Kinoteātru apmeklējums ir samazinājies ne tikai Ķīnā, kas no vīrusa cietusi skaitliski visvairāk, bet arī Dienvidkorejā, Itālijā un Japānā, kas ir trešais lielākais kino tirgus pasaulē.

Kā raksta portāls "www.hollywoodreporter.com", kopējie zaudējumi var sasniegt piecus miljardus dolāru. 

Atceltas arī dažādas filmu reklāmas aktivitātes. Piemēram, "Oskara" balvas ieguvējai Renē Zelvēgerei (Renee Zellweger) februārī bija plānots filmas "Judy" reklāmas kampaņas ietvaros apciemot Japānu, taču vizīte atcelta. Tiek ziņots, ka arī īru aktrise Sērša Ronana (Saoirse Ronan) atcēlusi savu romantiskās drāmas "Mazās sievietes" ("Little women") reklāmas vizīti, kas bija ieplānota 27. martā Japānā. 

Renē Zelvēgere
Renē Zelvēgere Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Pastāv liela iespēja, ka ieņēmumi kritīsies arī ASV, kur konstatēti jau vairāk nekā simts inficēšanās gadījumu, turklāt seši ar letālu iznākumu. 

Koronavīruss ietekmējis arī citas izklaides industrijas - koncertus Āzijā atcēluši Bobs Dilans, grupa "Green Day" u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu