Runā 250 pāru pieredze: 7 faktori lieliskām attiecībām

Anna Andersone
, http://www.vieglikopabut.lv/
CopyLinkedIn Draugiem X
Raksta turpinājums
Foto: Unsplash

Cilvēces vēsturē apjomīgākais pētījums par cilvēka laimi vēsta, ka pats galvenais faktors, kas ietekmē mūsu dzīvi pozitīvi ir mūsu tuvāko attiecību kvalitāte. Kad es to uzzināju, es nevarēju gulēt un turpināju par to domāt. Es esmu kopā ar savu vīru vairāk kā 18 gadus un mums ir bijuši savi grūtie posmi, bet kaut kā mums ir paveicies un esam nepadevušies un atguvuši to sajūtu, kad attiecības ir lieliskas.

Es esmu sev uzstādījusi šo prioritāti - rūpēties par saviem tuvākajiem cilvēkiem un attiecībām ar viņiem. Kā arī pieņēmusi par savu dzīves misiju (vismaz šobrīd) - runāt par šīm tēmām plašāk un veicināt sabiedrības, manu draugu un apkārtējo cilvēku apziņu par labu attiecību kvalitātes nozīmi.

Sākot šo ceļu, es nolēmu veidot tādu kā “komūnu” pāriem, lai palīdzētu viņiem veidot spēcīgas savstarpējās saiknes un uzturēt tuvību ilgtermiņā. Pirmais, ko es darīju, veicu pētījumu par to, ko domā pāri, kas ir man tuvumā un apkārt. Es aptaujāju 250 pārus, jautājot viņiem, kas viņuprāt ir paši svarīgākie faktori, kuri nodrošina to, ka attiecības ir lieliskas. Te nu ir rezultāti, kas bija pamatā “be-with” kustības uzsākšanai.

7 svarīgākie faktori, kurus minēja pāri, kas piedalījās aptaujā, atbildot uz jautājumu:

Kas, jūsuprāt, ir paši svarīgākie faktori, kas nodrošina lieliskas attiecības?

1. Runāšanās

2. Uzticēšanās

3. Kopā būšana

4. Fizisks kontakts

5. Jūtas (mīlestība)

6. Priecāšanās kopā

7. Brīvība (spēja būt “pašam”, nezaudēt “sevi” attiecībās)

Raksta turpinājums
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu