Austrālijā vairs neplosās neviens liels savvaļas ugunsgrēks (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Austrālijas Jaundienvidvelsas štatā un arī citos štatos vairs neplosās neviens liels savvaļas ugunsgrēks, paziņojušas varasiestādes.

"Ugunsgrēku sezona oficiāli beidzas 2020.gada 31.martā. (..) Pašreiz Jaundienvidvelsā vairs nav aktīvu ugunsgrēku," ziņu aģentūrai DPA sacīja Jaundienvidvelsas Lauku ugunsdzēsības dienesta preses pārstāvis Gregs Alans.

Kopš augusta Jaundienvidvelsā izdeguši vairāk nekā 5,5 miljoni hektāri zemes jeb 6,85% no štata teritorijas.

Ugunsgrēku perimetrs bija 26 880 kilometri, atklāja Alans.

Visā Austrālijā šajā ugunsgrēku sezonā nodegušas vairāk nekā 3000 māju un izdegusi zemes platība vairāk nekā 12,5 miljonu hektāru platībā. Ugunsgrēku dēļ dzīvību zaudēja vismaz 33 cilvēki, tostarp vairāki ugunsdzēsēji.

Viktorijas štatā, kur izdegusi 1,5 miljonu hektāru liela zemes platība, ugunsdzēsības dienests ziņoja, ka visi lielie ugunsgrēki ir savaldīti, taču briesmas joprojām pastāv visā štatā.

Arī Rietumaustrālijā šajā ugunsgrēku sezonā izdegusi 1,5 miljonu hektāru liela zemes platība un aktīvu ugunsgrēku pašreiz nav.

Taču tas nenozīmē, ka ugunsgrēku sezona ir beigusies, un nav iespējams pateikt, kad tieši tā beigsies, DPA norādīja kāda amatpersona.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu