Eiropas Cilvēktiesību tiesa noraida Platinī apelāciju (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mišels Platinī
Mišels Platinī Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Cilvēktiesību tiesa ceturtdien noraidījusi bijušā Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidenta Mišela Platinī apelāciju lietā, kurā viņš par negodprātīgu rīcību ar naudas līdzekļiem saņēma astoņu gadu diskvalifikāciju no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA).

2015.gadā pirms Ziemassvētkiem FIFA Ētikas komiteja nu jau bijušajam prezidentam Zepam Blateram un Platinī piesprieda astoņu gadu diskvalifikācijas, ko amatpersonas saņēma, jo šveicietis 2011.gadā pārskaitīja Platinī aptuveni 1,8 miljonus eiro par paveikto laikā no 1999. līdz 2002.gadam. Abas amatpersonas pēc tam vērsās FIFA Apelāciju komitejā, kas soda sankcijas abiem samazināja par diviem gadiem.

Platinī arī pēc soda samazināšanas neapstājās un turpināja cīņu par to, lai diskvalifikācija tiktu pilnībā atcelta, tomēr tas beidzās nesekmīgi. Tomēr no sākotnējiem astoņiem gadiem, Platinī beigās nācās izciest vien četru gadu sodu, samaksājot papildu 60 000 Šveices franku (aptuveni 53 400 eiro) naudas sodu.

Strasbūrā bāzētā Eiropas Cilvēktiesību tiesa noraidīja Platinī apelāciju šajā lietā, paužot, ka amatpersonai nebija liegta iespēja veikt visas nepieciešamās procedūras, lai pasargātu savu reputāciju un pierādītu nevainību. 

Platinī iepriekš norādīja, ka viņš plānojot piedzīt 7,2 miljonus eiro no UEFA par darbu, ko viņš paveicis 2016.gada Eiropas čempionātā. Tāpat viņa vārds tika minēts 2023.gada FIFA prezidenta vēlēšanās, kam atbalstu pauda šobrīdējais UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu