Rīgā sākta ielu pavasara uzkopšana (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Galvaspilsētā sākta ielu braucamo daļu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšana no smiltīm un nogulsnēm, kas ziemas periodā sakrājušās uz brauktuvēm, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Sakoptas tiek arī sabiedriskā transporta pieturvietas un lietus ūdens pieņēmēji. Dimante norāda, ka šogad darbi sākti ātrāk nekā ierasts.

Ielu uzturēšanas dienesti primāri smilšu savākšanas un izvešanas darbus sākuši maģistrālajās ielās ar intensīvu satiksmi un sabiedriskā transporta kustību. Dienesti patlaban strādā Jūrmalas gatvē, Kalnciema ielā, Dzelzavas ielā, Brīvības ielā, Lielvārdes ielā, Maskavas ielā, kā arī Vecrīgā.

Pēc visu maģistrālo ielu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšanas no smiltīm darbi notiks arī rajona nozīmes ielās. Pēc smilšu savākšanas un izvešanas dienesti sāks lietusūdens pieņēmēju tīrīšanu, bet pēc tam darbu sāks specializētā tehnika ar ielu mitrinātāju.

Dimante norāda, ka ielu tīrīšanu ar specializēto tehniku patlaban var veikt tikai dienas laikā, kad gaisa temperatūra ir virs nulles. Iestājoties labvēlīgākiem laika apstākļiem, darbi tiks organizēti arī nakts stundās.

Viņa norāda, ka paralēli brauktuvju tīrīšanai ielu uzturēšanas dienesti veic arī apauguma jeb augsnes likvidēšanu. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu ūdens novadīšanu no ielām, kur nav lietus ūdens kanalizācijas. 

"Apaugums veidojas ilgā periodā, kad gar ielas malām sakrājas smiltis, koku lapas un sablīvējušies zari, radot augstāku augsnes kārtu, tādējādi traucējot ūdens novadīšanu. Ļoti ilgā laika periodā augsne var pārņemt arī daļu no brauktuves seguma, savukārt ūdenim ilgstoši uzkrājoties uz brauktuves, tiek bojāts jebkura veida segumu, tāpēc apaugumu pavasarī nepieciešams likvidēt," skaidro pašvaldības pārstāve.

Apaugums no ielām jau likvidēts Pārdaugavā - Buļļu ielā, Matrožu ielā un vairākos Daugavgrīvas ielas posmos.

Rīgā ielu uzturēšanu veic pilnsabiedrības "Daugavas labā krasta uzturētājs" un "Daugavas kreisā krasta uzturētājs".

Sadarbību ar šīm pilnsabiedrībām pašvaldība pagarināja pērn oktobrī. Līguma darbības termiņš ir līdz 2024.gada 30.septembrim, un tas paredz, ka ik gadu pakalpojumi var tikt sniegti kopsummā par 30 miljoniem eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu