Tiešraide: Saeima spraigi turpina diskutēt par novadu reformu (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Saeima šodien, 5. martā, otrajā lasījumā sāka skatīt likumprojektu par administratīvi teritoriālo reformu, un tiek prognozēts, ka tas varētu būt ļoti laikietilpīgs process, jo likumprojektam iesniegti vairāk nekā 300 priekšlikumi.

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija iepriekš atbalstīja lielāko daļu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piedāvājuma par jauno novadu teritorijām Pierīgas, Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales reģionos. 

Pašvaldību reforma paredzēta, lai līdz 2021.gadam izveidotu ekonomiski attīstīties spējīgas administratīvās teritorijas ar vietējām pašvaldībām, kas spēj nodrošināt tām likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā un sniedz iedzīvotājiem kvalitatīvus pakalpojumus par samērīgām izmaksām, teikts Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojekta anotācijā.

Līdzšinējo 119 vietējo pašvaldību vietā plānots izveidot 40 pašvaldības, taču ar plānu nav apmierinātas vairākas pašvaldības.

Jau vēstīts, ka šodien, 5. martā, daudzviet Latvijā, tostarp, pie Saeimas, notika vairāki protesti pret novadu reformu tās pašreizējā redakcijā.

Pie Saeimas bija pulcējušies aptuveni 100 cilvēku no Jaunjelgavas, Ventspils, Varakļānu, Limbažu, Pāvilostas, Inčukalna, Stopiņu un citiem novadiem. Kārtību notikuma vietā uzraudzīja policijas darbinieki.

Video: pie Saeimas norit protests pret novadu reformu

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu