Aklo randiņu mode Latvijā: piecas minūtes kristiešu garā vai pārbaudi otru dienu garā pārgājienā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: depositphotos.com

Kā izrādās, arī "aklie randiņi" savā konceptā attīstās un daudzveidojas. Uzzini par diviem pavisam jauniem pasākumiem! 

Ātrie randiņi kristīgā stilā

Sestdien, 7.martā, Rīgā norisināsies "kristīgais ātrais randiņš", kuru organizē "Christian Speed Dating Latvia", uzzinājām Romas katoļu baznīcā. Kā paskaidroja šīs iniciatīvas autore Līva Eglīte, ideja par šāda pasākuma rīkošanu radusies pērn, kad sarunā ar draudzeni viņa konstatējusi, ka kristīgajā vidē cilvēkiem vecumā virs 25 ārpus savas draudzes nav platformas, kur satikties.

Jauniešiem ir jauniešu pasākumi un konferences, ir laulāto kursi un pasākumi pāriem, bet tiem, kuriem nav "otrās pusītes", īsti neesot vietas, kur sanākt kopā un iepazīties, atklāja Eglīte. Viņa skaidroja, ka bija dzirdējusi par kristīgajiem "speed dating" ārzemēs, un tā radās ideja pamēģināt šādu pasākumu sarīkot arī Latvijā. Citu valstu pieredze liecina, ka šie pasākumi ir ļoti populāri, uzsvēra baznīcā. Kā piemērs tika minētas Skandināvijas valstis, kurās, piesakoties uz tikšanās pasākumu, jāgaida rindā trīs mēnešus.

Turpretī Latvijā situācija esot citādāka, jo šeit pastāvot "liels stereotipu "valis" attiecību jomā ar pretējo dzimumu". Idejas iniciatore skaidroja, ka kristīgajā vidē aiziet uz tikšanos ar pretējo dzimumu automātiski nozīmējot, ka tas ir "randiņš" - "ar nolūku kaut kad nākotnē precēties, un tas uzliekot "spiedienu"".

Pēc Eglītes domēm, jaunieši ir pazaudējuši vienkāršo draudzības elementu, būt vienkārši labiem draugiem, arī starp pretējiem dzimumiem.

Pirmais šāda veida pasākums Latvijā norisinājās aizvadītā gada jūlijā, un, ņemot vērā apmeklētāju interesi, randiņi notiks atkal. Eglīte arī pavēstīja, ka viņas rīcībā esošā informācija liecina, ka viens pāris no pagājušā gada pasākuma, iespējams, jau šogad precēsies.

Pagaidām pasākums notiek reizi gadā cilvēkiem virs 25 gadu vecuma. "Speed Dating" notiek "Cafe Film Noir", Rīgā, Elizabetes ielā 61. Sarunas ar katru pretējā dzimuma dalībnieku ilgst piecas minūtes, un sarunām var izvēlēties savas tēmas vai arī izmantot jau iepriekš sagatavotus jautājumus.

Sajūtu ātrie randiņi garā pārgājienā

“Sajūtu ātrie randiņi pārgājienā” ir unikāla iespēja iepazīties ar kādu pārgājienā. Komunicējot uzreiz no sirds! Iepazīt cilvēkus, ieskatoties viņiem acīs, esot blakus, kopā ieelpojot un izelpojot. Sajust caur dažādiem uzdevumiem un spēlēm. Kustības, svaigais pavasara gaiss, pieskārieni, skatieni, mežs, jūra, klātesamība - tas viss vedīs Tevi iepazīšanās piedzīvojumā.

Pasākums sāksies 10:00 Rīgas dzelzceļa stacijā, ārpusē pie lielā pulksteņa, un 17:22 būsim atpakaļ Rīgā. Braucam uz Lilasti un atpakaļ no Gaujas, vilciena biļetes jāpērk pašiem. Ap 13 km pārgājiens Lilaste - Gauja, aplūkojot Garezerus, piejūras mežus un Gaujas ieteku jūrā. Iesim mierīgā tempā, daudz laika veltot sajūtām un sajūtu uzdevumiem. Tāpēc noteikti paņem papildu džemperi līdzi! Vairāk info par to, ko ņemt līdzi, - pēc pieteikšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu