Ceļu stāvoklis apgrūtina atkritumu izvešanu reģionos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļš
Ceļš Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Ņemot vērā ceļiem nelabvēlīgos laika apstākļus, daudzu ceļu seguma stāvoklis pašlaik ir neatbilstošs un pa to ir grūti pārvietoties specializētajam atkritumu savākšanas transportam, informēja SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"".

Lai netiktu bojāti ceļi, uzņēmums aicina klientus laikus - vismaz dienu pirms plānotā konteinera tukšošanas datuma - informēt, ja atkritumu konteinera iztukšošana nav iespējama. "Piejūra" sola risināt katru situāciju individuāli, piemēram, pārceļot plānoto konteinera tukšošanas datumu vai mainot tā atrašanās vietu.

Uzņēmumā uzsver, ka vieglo transportlīdzekļu pārvietošanos pa konkrētu ceļa segumu nevar salīdzināt ar specializētās tehnikas pārvietošanos. Atkritumu konteineru tukšošanas mašīnu pašmasa un krava ir krietni lielāka, līdz ar to arī pārvietošanās iespējas kļūst apgrūtinošākas.

"Piejūra" nodrošina atkritumu izvešanu Tukuma, Dundagas, Engures, Jaunpils, Kandavas, Mērsraga, Rojas, Talsu novados. Šo novadu pašvaldības līdz ar Jūrmalu ir atkritumu apsaimniekotāja līdzīpašnieki.

"Firmas.lv" dati liecina, ka 2018.gadā uzņēmuma apgrozījums bijis 2,799 miljoni eiro, bet zaudējumi sasnieguši 390 087 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu