Pērn traģiskajā negadījumā cietušais F-2 pilots Korrea kritizē FIA (1)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Manuela Koreas sacīkšu auto paliekas pēc avārijas
Manuela Koreas sacīkšu auto paliekas pēc avārijas Foto: AFP/SCANPIX

Pērn Beļģijas "Grand Prix" notikušajā traģiskajā avārijā cietušais "Formula 2" (F-2) pilots Manuels Korrea kritizējis Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA) par tās veikto negadījuma analīzi.

31.augustā Beļģijā sacensību laikā gāja bojā "Formula 2" seriāla franču pilots Antuāns Ibērs. Negadījums notika neilgi pēc starta, kad 22 gadu vecā Ibēra vadītais spēkrats pēc sadursmes ietriecās riepu nožogojumā un ieslīdēja perpendikulāri trasei. Viņa vadītājā auto ar aptuveni 262 kilometru ātrumu ietriecās Korreas vadītā formula.

"FIA noteikti nepieciešama labāka sistēma, kādā veidā sportisti pēc avārijām tiek nogādāti slimnīcās. Domāju, ka nepieciešama ārstu komanda, kas vairākas dienas paliek kopā ar pilotu," portālam "T-online" stāstīja Korrea.

Ekvadorā dzimušais amerikāņu pilots Korrea avārijā salauza abas kājas un guva arī mugurkaula savainojumus, bet nonākot slimnīcā, viņam izraisīja mākslīgo komu.

"Domāju, ka pēc aptuveni septiņiem mēnešiem varēšu atkal sēsties sacīkšu mašīnā," pauda 20 gadus vecais pilots.

FIA ziņojumā tika secināts, ka avāriju izraisīja vairāku notikumu ķēde, taču tajā neviens netika atzīts par vainīgu.

"Man pēc gala ziņojuma izlasīšanas bija vairāk jautājumu nekā atbilžu. Piedāvāju FIA savus medicīnas failus izmeklēšanai, taču viņiem tie nebija vajadzīgi. Izskatās, ka viņi no tā neko nevēlas mācīties," atzīmēja Korrea.

FIA secināja, ka visas darbības tika veiktas laicīgi. Piecas sekundes pēc Korreas auto ietriekšanās Ibēra spēkratā tika parādīts sarkanais karogs, bet francūzim palīdzība tika sniegta 54 sekundes vēlāk.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu