"Brexit" priekšdarbi izmaksājuši Lielbritānijai 4,4 miljardus mārciņu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) priekšdarbi ir izmaksājuši vismaz 4,4 miljardus britu mārciņu valdības papildu izdevumos, piektdien paziņoja Nacionālais audita birojs.

Birojs informēja, ka valdības iestādes laikā no 2016.gada referenduma par dalību ES līdz šī gada 31.martam būs iztērējušas vismaz 4,4 miljardus mārciņu saistībā ar "Brexit".

"Brexit" priekšdarbiem bija piešķirti pavisam 6,3 miljardi mārciņu, tostarp rēķinoties ar iespējamību, ka Lielbritānija izstātos no ES bez vienošanās.

Lielbritānija 31.janvārī kļuva par pirmo valsti, kas izstājusies no ES. Līdz gada beigām būs spēkā pārejas posms, kurā vēl tiks piemēroti ES noteikumi, jo Londonai un Briselei vēl jānoslēdz tirdzniecības vienošanās. 

Nacionālais audita birojs paziņoja, ka tās paziņotais skaitlis ir "minimālais aplēstais izdevumu līmenis", ņemot vērā "ierobežojumus" datos, kurus sniegušas valdības iestādes.

Tas ietver 1,9 miljardus mārciņu par personāla izdevumiem, 1,5 miljardus mārciņu par jaunu sistēmu un infrastruktūras izveidošanu, un 288 miljonus mārciņu par ekspertu un ārēju konsultāciju piesaistīšanu.

Pērnā gada oktobrī "Brexit" priekšdarbos bija nodarbināts vislielākais personāls - apmēram 22 000 cilvēku. 1500 no viņiem bija piesaistīti no citām valdības iestādēm, lai sagatavotos iespējamam bezvienošanās "Brexit". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu