"FIZMIX Eksperiments" bijušais dalībnieks ieguvis ko vairāk kā tikai galveno balvu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šogad AS “Latvenergo” rīkotajam erudīcijas konkursam 8.un 9.klašu skolēniem “FIZMIX Eksperiments” ir 25.jubilejas gads. Jubilejas gadā ieskatāmies bijušo dalībnieku dzīves gaitās, lai uzzinātu, kā šis konkurss ir veicinājis viņu izaugsmi un profesijas izvēli. 

Andris Līcis no Viesītes vidusskolas pirms pieciem gadiem ar komandu piedalījās konkursā “eXperiments” (tā toreiz sauca konkursu) un ieguva galveno balvu – ceļojumu uz Rodas salu Grieķijā. Šobrīd Andris studē Rīgas Tehniskajā universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē, kā arī iegūst praktiskās zināšanas SIA “Latvijas Energoceltnieks” projektētāja amatā.

Foto: Publicitātes foto

Kad 2015.gadā Andris ar komandu piedalījās konkursā jau otro reizi, uzdevumi klātienes kārtā nesagādāja īpašas grūtības, jo lielākais darbs jau bija izdarīts, proti, sagatavošanās pirms paša konkursa. Piedalīties konkursā “Eksperiments” pamudinājusi fizikas skolotāja Līga Blumbeka, kura arī izveidojusi Viesītes komandu.

Andrim jau bija pieredze dažādos konkursos un olimpiādēs, tādēļ vēl viens konkursa izaicinājums nebiedēja, tikai vēl vairāk motivēja, jo galvenā balva bija vilinoša – ceļojums visai komandai.

“Konkurss ir lielisks veids, kā skolēniem iemācīt mācīties patstāvīgi, meklēt risinājumus, attīstīt loģisko domāšanu, komunicēt ar komandu un pilnveidot savas zināšanas. Tas ir stāsts ne tikai par fiziku, bet vairāk par savstarpējo sadarbību komandā, jo uzvara ir jāizcīna kopā. Es noteikti iesaku skolēniem piedalīties šāda veida izaicinājumos, jo tas mudina ārpus skolas laiku pavadīt pilnvērtīgi un iegūt pieredzi turpmākai dzīvei,” komentē Andris Līcis.

Neaizmirstamākās atmiņas saistībā ar konkursu Andrim palikušas par ceļojumu uz Grieķiju: “Tādiem skolniekiem kā mēs tas bija reāls piedzīvojums. Taču arī pats konkurss ir liela vērtība, jo tomēr ne katram ir iespēja iekļūt komandā un sevi pierādīt. Tā ir iespēja paveikt vairāk!”

Foto: Publicitātes foto

Andris jau pamatskolā zināja, ka vēlas savu dzīvi saistīt ar elektroenerģijas nozari un uzskata, ka konkurss pozitīvi ietekmējis šo izvēli. Andris stāsta: “Man patīk elektrotehnika un enerģētika. Šī joma aizrauj un ļauj atklāt ko jaunu katru dienu. Arī šobrīd sanāk mazliet sekot līdzi šim konkursam, un prieks, ka tas turpinās, jo mūsu komandai izdevās iegūt ne tikai galveno balvu – ceļojumu, bet arī lieliskus draugus dzīvei. Joprojām uzturam kontaktus ar komandas biedriem, satiekamies un pārrunājam, kā kuram iet. Daži ir mainījuši jomas un aizgājuši studēt citas zinātnes, bet draudzība ir saglabājusies no skolas laikiem.”

Ja šāds konkurss notiktu pieaugušajiem, Andris noteikti būtu viens no dalībniekiem. Šāda veida pasākumi ir labs veids saliedēt domubiedrus un veicina veselīgu cīņas sparu. Jauni izaicinājumi ir vērtīgi, jo tie palīdz neapstāties pie sasniegtā un ļauj paskatīties uz fizikas jomu plašāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu