Aizkrauklē plāno uzstādīt 65 videonovērošanas kameras (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Novērošanas kamera.
Novērošanas kamera. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aizkrauklē, īstenojot Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas atbalstīto projektu, tiks izvietotas 65  videonovērošanas kameras, zināja Aizkraukles novada pašvaldībā.

Kameras paredzēts uzstādīt vietās, kur ikdienā norit intensīva gājēju un autobraucēju kustība - pie skolām un bērnudārziem, pašvaldības iestādēm, kā arī dzīvojamo māju rajonos un citviet. Kopumā kameras ļaus novērot situāciju 19 nozīmīgākajās Aizkraukles vietās.

Kameru iegādei vasaras sākumā tiks izsludināts iepirkums, un pirmās kameras Aizkrauklē varētu parādīties jau vasaras otrajā pusē. Projekta finansējums paredz arī videonovērošanas sistēmas uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma iegādi, lai iegūtos datus varētu pietiekami ātri apstrādāt un uzglabāt. 

Videokameru iegāde un uzstādīšana notiks Aizkraukles novada pašvaldības un Biržu pašvaldības kopīgā projektu "Droša sabiedrība" ("Safe community") īstenošanas gaitā. Arī Biržos tiks izvietotas videokameras.

Projekta kopējais finansējums ir 232 919 eiro, kas gandrīz līdzīgās daļās tiks novirzīts abām pašvaldībām. Aizkraukles drošības uzlabošanā tiks ieguldīti 118 084 eiro, no kuriem Aizkraukles pašvaldības finansējums būs 17 713 eiro. Šī naudas summa iekļauta pašvaldības 2020.gada budžetā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu