Līvānu novada Sutru pagasta iedzīvotāji pauž vēlmi pagastu pievienot Preiļu novadam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Līvānu novada Sutru pagasta iedzīvotāji savākuši parakstus, lai pagastu administratīvi teritoriālās reformas gaitā pievienotu Preiļu novadam, pastāstīja Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Iesniegumu parakstījuši aptuveni 100 iedzīvotāju, un, pēc iesniedzēju paustā, to varētu būt vēl vairāk, taču pietrūcis laika. Savu vēlmi iedzīvotāji pamato ar to, ka pašlaik saņem pakalpojumus Preiļos, arī daļa bērnu mācās Preiļu novadā, un attālums līdz Līvāniem ir lielāks.

Iedzīvotāju iesniegums šodien skatīts domes ārkārtas sēdē un ir atbalstīts. Par domes lēmumu tiks informēta Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM). Domes sēdē piedalījies arī Saeimas deputāts un bijušais Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs (JV), kā arī tuvējo pašvaldību pārstāvji.  

VARAM reformas piedāvājums paredz veidot apvienoto Preiļu novadu, tajā iekļaujot Aglonas, Preiļu, Riebiņu un Vārkavas novadu. Savukārt Līvānu novadu reformai, pēc VARAM uzskatiem, nevajadzētu skart.

Kā ziņots, Saeima izskata priekšlikumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam. Kopumā likumprojektam iesniegti 316 priekšlikumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu