Itālijas opozīcija "Covid-19" dēļ aicina noteikt karantīnu visai valstij (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilātijas karte.
Ilātijas karte. Foto: Piero Tenagli / IPA/IPA/SIPA / Piero Tenagli / IPA/IPA/SIPA

Karantīna, kas koronavīrusa dēļ noteikta Itālijas ziemeļos, būtu jāattiecina uz visu valsti, pirmdien paziņojis opozīcijas līderis Mateo Salvīni.

"Mums jāaizsargā valsts, izvēršot ārkārtējos pasākumus veselības jomā (..) visā valstī," sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja Salvīni, uzsverot, ka itāļu veselība ir svarīgāka par visu citu.

Tajā pašā laikā Salvīni, kurš vada nacionālkonservatīvo partiju "Līga", pauda viedokli, ka Itālijas valdībai, Eiropas Savienībai (ES) un Eiropas Centrālajai bankai (ECB) būtu jārīkojas nekavējoties, lai kompensētu ekonomiskos zaudējumus, ko radījis koronavīrusa slimības "Covid-19" uzliesmojums.

Viņš aicināja nodrošināt, ka uzņēmumiem un darbiniekiem, kurus skāris "Covid-19", veselības aprūpes izmaksas un atbalsta pasākumi tiek pilnībā segti.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, Itālija svētdien noteica karantīnu reģionam ap valsts finanšu galvaspilsētu Milānu un tūrisma centru Venēciju.

Karantīna, kas noteikta līdz 3.aprīlim, aptver Lombardiju un vēl 14 provinces - reģionu ar vairāk nekā 15 miljoniem cilvēku jeb ceturto daļu valsts iedzīvotāju. Šai laikā tiks stingri ierobežota izbraukšana un iebraukšana karantīnas zonā bez nopietniem un steidzamiem iemesliem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu