Jauns pētījums: koronavīrusa inkubācijas periods – 5 dienas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Jautājumi par jauno koronavīrusu - kā tas uzvedas, kurus cilvēkus skar smagāk, cik bīstams tas ir – izplatās tikpat naski, cik pats vīruss. Viens no svarīgākajiem jautājumiem, uz kuru būtu jāatbild, ir: pēc cik ilga laika inficētam cilvēkam parādās pirmie slimības simptomi?

Sapratne par to, cik ilgs ir šis laiks jeb inkubācijas periods, ir ļoti nozīmīga, lai varētu radīt efektīvas slimības ierobežošanas un novēršanas metodes.

Jaunā pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Annals of Internal Medicine”, piedāvātas jaunas inkubācijas perioda ilguma aplēses, proti, vīrusa vidējais inkubācijas periods ir piecas dienas, tomēr lielai daļai inficēto pirmie simptomi parādās pēc 12 dienām.

“Inkubācijas perioda ilgums pavisam noteikti mainīsies, kad mēs iegūsim vairāk informācijas, tomēr pirmie ieskati tajā ir ļoti svarīgi, lai pieņemtu mērus par karantīnām un slimnieku novērošanu,” teica viens no pētījuma autoriem Džastins Leslers.

Lai arī ir bijuši gadījumi, kad vīrusa inkubācijas periods ir bijis ilgāks par 14 dienām, tomēr jaunajā pētījumā aplēsts, ka tas ir tikai aptuveni 1% no katriem 10 tūkstošiem pacientu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu