Polijas akvaparkam pa pēdām: Krievijas jaunatklātais atrakciju parks piedzīvo izgāšanos (27)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Dream Island

Februāra izskaņā Maskavā durvis vēra fenomenāls atrakciju parks, kas no pirmā acu uzmetiena atgādina Disnejlendu. Tieši šis fakts sacēlis pamatīgu vētru sociālajos tīklos un vietējo iedzīvotāju ņirgas.

Maskavā atvērtā atrakciju parka "Sapņu sala" oficiālā informācija vēsta, ka šis ir lielākais atrakciju parks Eiropā un Āzijā un ik gadu piesaistīs miljoniem apmeklētāju. Parka vadība lepni uzstāj, ka parks ir Maskavas mēra Sergeja Sobjeņina svarīgākais atstātais mantojums pilsētai un nākamajām paaudzēm. Milzu atrakciju parka teritorija stiepjas 100 hektāru platībā, un lielākā daļa atrakciju atrodas zem stikla kupoliem, proti, 240 000 kvadrātmetru, ļaujot apmeklētājiem baudīt izklaidi jebkurā gadalaikā un laika apstākļos. Jāteic, ka parka atklāšana jau divas reizes ir aizkavējusies - sākotnēji to bija paredzēts atvērt 2018. gadā, bet pēcāk - 2019. gada decembrī. 

Parks ir sadalīts vairākās tematiskajās zonās, ieskaitot Romas ielu ar Kolizeja fasādi, Londonas ielu, Barselonas ielu ar Antonio Gaudi ēku fasādi, Sniega karalienes pili, Smurfu ciematu. Saprotams, ka lielākā zona ir Maskavas laukums, kas atrodas paša atrakciju parka sirdī ar milzīgu stikla kupolu, kas nosedz 8,6 tūkstošus kvadrātmetru. Tāpat parkā darbosies koncertzāle, kinoteātris. Teritorijā ir izveidots milzīgs ainavu parks ar laternām un celiņiem, kas tālāk sasniedz promenādi.

Lai arī cik ļoti ir saslavēts izklaides parks, tas nebūt neiepriecināja maskaviešus. Sociālajos tīklos daudzi "Sapņu salu" dēvē par Disnejlendas oriģināla imitāciju un apgalvo, ka parka arhitekti nekad dzīvē nav redzējuši pili.

Tāpat parks ir saņēmis asu iedzīvotāju kritiku par izcirsto mežu, kura vietā tapis parks un milzu autostāvvieta - tā vizuāli līdzinās stāvvietai pie lielveikala, turklāt tās vietā varēja izbūvēt daudzstāvu vai pazemes stāvvietu. 

Visasāk kritizētas tiek parka biļešu cenas. Četru cilvēku biļete nedēļas nogalei maksā 11000 rubļu (142 Eur), bet vidējā alga Krievijā pērn bija 46 000 rubļu (595 Eur). Turklāt 2019. gadā aptuveni 14% Krievijas iedzīvotāju dzīvoja zem nabadzības sliekšņa jeb saņemot 10 800 rubļu jeb 140 Eur mēnesī. Jāpiebilst, ka oficiālā parka mājaslapa atrakciju parku pasniedz kā sociāli nozīmīgu projektu. 

Daudziem sašutumu raisījušas parka izmaksas - 1,5 miljardi ASV dolāru. Slavenais Dubaijas Burj Khalifa, kas ir patlaban augstākā celtne pasaulē, izmaksājusi tieši tikpat, cik Maskavas parks.

Visbeidzot, sociālo tīklu lietotāji bargi kritizējuši parka atklāšanas datumu - tas "nejauši" esot sakritis ar Borisa Ņemcova piemiņas dienu. Pirms pieciem gadiem viņš tika nošauts netālu no Kremļa. Šogad piemiņas dienā tūkstošiem cilvēku protestēja pret ierosinātajām konstitucionālajām izmaiņām, kuras kritiķi dēvē par Vladimira Putina varas nostiprināšanu valstī, bet tieši tikpat daudzi pulcējās parka atklāšanas pasākumos. 

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu