Putins nodrošina iespēju atkal kandidēt uz Krievijas prezidenta amatu (53)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Valsts dome otrdien apstiprināja ierosinājumu veikt konstitūcijā labojumus, kas dzēstu līdzšinējos Krievijas prezidenta Vladimira Putina pilnvaru termiņus sāktu to uzskaiti no jauna, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Krievijas parlaments otrdien otrajā lasījumā izskata Putina ierosināto konstitūcijas grozījumu iniciatīvu, ar kuriem viņš nāca klajā janvāra vidū.

Uzrunājot Valsts domi Putins otrdien izteicās, ka viņa līdzšinējie prezidenta pilnvaru termiņi varētu tikt dzēsti un to uzskaite varētu tikt sākta no jauna gadījumā, ja šādu konstitūcijas grozījumu atbalstīs Konstitucionālā tiesa.

Neilgi pēc Putina uzrunas, deputāti balsojumā apstiprināja līdzšinējo Putina termiņu dzēšanu. 

Saskaņā ar spēkā esošo konstitūciju 2024.gadā, kad beigsies jau ceturtais pilnvaru termiņš, kuru Putins aizvadījis valsts galvas krēslā, viņam vairs nebūtu tiesību vēlreiz kandidēt uz šo amatu, tomēr parlamentā apstiprinātais ierosinājums Putinam atkal pavērs iespēju kandidēt. 

Ierosinājuma apstiprināšana nozīmē, ka Putins sev, visticamāk, būs nodrošinājis atrašanos Krievijas prezidenta amatā vismaz līdz 2036.gadam. 

Ar ierosinājumu veikt attiecīgus konstitūcijas grozījums otrdien nāca klajā Krievijas valdošo partiju "Vienotā Krievijas" pārstāvošā Valentīna Tereškova un partija nekavējoties paziņoja, ka atbalstīs šo ierosinājumu. 

Kremļa kritiķi uzskata, ka Putins ierosinājis reformas, lai sev nodrošinātu atrašanos pie varas, kad beigsies ceturtais viņa prezidentūras termiņš.

Konstitūcijas grozījumus gan būs nepieciešams apstiprināt iedzīvotāju balsojumā. 

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu