Izraēlas rabīns apgalvo, ka koronavīruss ir "Dieva sods par homoseksuālismu" (21)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Meirs Mazuzs
Meirs Mazuzs Foto: Ekrānuzņēmums

Izraēlas ortodoksālais rabīns un politiķis Meirs Mazuzs sestdien, uzstājoties ješivā (Ješiva – ebreju tradicionālā reliģiskā akadēmija pieaugušajiem) izteicies, ka koronavīruss ir Dieva sods par homoseksuālismu, ziņo angliski rakstošais portāls "The Times Of Israel".

Radikāli noskaņoti reliģiskie līderi, turklāt pārstāvoši dažādas reliģijas, ik pa laikam izceļas medijos ar skaļiem, skandaloziem paziņojumiem. Jau ziņojām, ka kāds imāms (arābu garīdznieks) reiz izteicies, ka islāmticīgie smaržo labāk nekā tā dēvētie neticīgie. Tagad pēdējais no reliģiskās dogmās balstītiem pieņēmumiem saistīts ar ortodoksālo jūdaismu. Ietekmīgais rabīns Meirs Mazuzs, uzstājoties ješivā, izteicies, ka nāvējošais koronavīruss Izraēlā un citviet pasaulē ir ar dievišķu kontekstu, proti, tas ir Dieva sods par cilvēku rīkotajiem praidiem.  

Viņš uzstājās ar runu sestdien, kurā, kā ziņo vairāki Izraēlas mediji, teicis, ka "praids ir pretrunā ar dabu".

"Ja kāds iet pret dabu, tas, kurš radījis dabu, atriebjas,"

viņš esot teicis. 

Viņš kļūdaini izteicies, ka, pateicoties augstajai tikumīgai un reliģiskajai mācībai, arābu pasauli šis vīruss nav skāris. Tā, protams, nav taisnība. Vīrusa izplatība īpaši smagi skārusi Irānu. 

Uz rabīna izteikumiem jau asi reaģējusi Izraēlas seksuālo minoritāšu komūna, pieprasot atvainoties par šādiem izteikumiem.

Šī nav pirmā reize, kad minētais rabīns kādos traģiskos notikumos vaino seksuālās minoritātes. 

Jāpiebilst, ka Izraēlā konstatēti 39 saslimšanas gadījumi.

Izraēlā katru gadu notiek divi praidi - viens Telavivā, otrs - Jeruzalemē. 

Foto: Praids Vašingtonā.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu