Pēc "Melnās pirmdienas" akciju un naftas tirgos vērojama neliela atgūšanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

 Pēc pirmdienas lielā krituma cenas pasaules akciju un naftas tirgos otrdien pieaug.

Par vienu no akciju cenu kāpuma iemesliem tiek uzskatīts ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojums, ka viņš lūgs Kongresam samazināt nodokļus un veikt citus pasākumus, lai mazinātu  jaunā koronavīrusa negatīvās sekas ekonomikai.

Eiropas akciju indeksi, no kuriem daudzi pirmdien piedzīvoja lielāko kritumu vienas dienas laikā kopš 2008.gada globālās krīzes, otrdien palielinājās vairāk nekā par 3%. Ķīnas galvenais indekss līdz tirdzniecības dienas beigām palielinājās par 1,8%, bet Tokijas indekss līdz biržas slēgšanai pieauga par 0,9%.

Prognozes liecina, ka kāpums par apmēram 4% otrdien gaidāms arī  ASV biržās, kur pirmdien bija lielākais vienas dienas kritums 12 gadu laikā.

Pirmdienas kritumu akciju biržās izraisīja bažas par koronavīrusa izplatības sekām uz ekonomiku, kā arī naftas cenu straujais kritums kritums, kura iemesls bija Saūda Arābijas sāktais "cenu karš".

WTI markas jēlnaftas cena elektroniskajā tirdzniecībā Ņujorkā otrdien palielinājās par 8,5% līdz 33,78 ASV dolāriem barelā,  savukārt "Brent" markas jēlnaftas cena Londonā pieauga par 8,3% līdz 37,21 dolāram barelā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu