Balceram liels spēles laiks; "Senators" kapitulē mačā pret "Ducks"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: TSN_Sports/Twitter

Latvijas hokeja uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" komanda otrdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

"Senators" izbraukumā ar rezultātu 2:5 (0:4, 1:1, 1:0) zaudēja Anaheimas "Ducks" vienībai.

Balcers laukumā pavadīja 15 minūtes un 15 sekundes, kas viņam ir otrs lielākais spēles laiks šosezon.

Latviešu uzbrucējs aizvadītajā mačā 3 minūtes un 10 sekundes nospēlēja skaitliskajā vairākumā.

Tomēr ar rezultativitātes punktiem Balcers neizcēlās. Viņš izpildīja 3 spēka paņēmienus, veica 2 metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja 1 metienu un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Senators" sastāvā Kolins Vaits guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli. Ar 1+1 izcēlās arī Breidijs Tkačuks.

Pagalm neveiksmīgu spēli aizvadīja "Senators" vārtsargs Markuss Hogbergs, kurš atvairīja tikai 10 no 15 pretinieku metieniem (66,7%).

Anaheimas kluba hokejisti guva 3 vārtus ar pirmajiem 4 metieniem. Pēc pirmajiem 6 izpildītajiem metieniem "Ducks" spēlētāji bija guvuši jau 4 vārtus.

"Ducks" komanda pirmajā periodā guva 4 vārtus, 3 no tiem iemeta Nikolā Delorjē, kurš savā karjerā pirmo reizi izcēlās ar "hat-trick".

Delorjē trīs vārtus bija guvis jau pēc nospēlētām 11 minūtēm un 49 sekundēm. Viņš tādējādi laboja "Ducks" kluba rekordu.

Līdz šim visātrāk "Ducks" komandā "hat-trick" bija guvis Somijas hokeja zvaigzne Tēmu Selenne, kurš 1997. gadā pret Sanhosē "Sharks" iemeta 3 vārtus, kad pirmajā periodā bija nospēlētas 12 minūtes un 58 sekundes.

Aizvadītajā spēlē "Ducks" labā bez Delorjē vārtus guva arī Rikards Rakels un Jakobs Silfverbergs.

Teicami nospēlēja "Ducks" vārtsargs, kurš atvairīja 40 no 42 pretinieku metieniem.

22 gadus vecais Balcers šosezon 14 mačos NHL guvis vienus vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles, kā arī iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Senators" ar 62 punktiem 70 mačos ir priekšpēdējā jeb 15. vietā Austrumu konferencē, bet "Ducks" ar 67 punktiem 70 spēlēs ierindojas 13. pozīcijā Rietumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu