Daugavpils pilsētas vadība jaunos tramvajus salīdzina ar žiguli, kas pirms lietošanas jāpielabo (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Arī, nopērkot žiguli, tas sākumā bija jāpieregulē, jāizmēģina, lai sāktu braukt ikdienā, komentējot jauniegādāto pilsētas tramvaju tehniskās ķibeles, preses konferencē pauda Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Lāčplēsis (Latgales partija).

Viņš uzsvēra, ka nevadīja pašvaldību un neuzraudzīja satiksmes uzņēmumu. Taču AS "Daugavpils satiksme" pārstāvji apgalvojot, ka ar tramvajiem viss ir kārtībā.

Tehniskās kļūmes, kas tramvajiem konstatētas, esot saistītas ar Krievijā valdošajām Padomju Savienības ražošanas tradīcijām. Lāčplēsis pauda, ka, nopērkot žiguli, tajā arī nevarēja uzreiz "sēsties un braukt", bija nepieciešams mašīnu pieregulēt, izmēģināt vairākus mēnešus.

"Ceru, ka tramvaji attaisnos cerības, bet ir lietas, ko nevarēs izlabot, piemēram, rekuperācijas radītais troksnis," pauda Lāčplēsis.

Pilsētā arī fiksēts negadījums, kad sliežu ceļu posmā Arodu un Ventspils ielas krustojumā, tramvaja pieturā "Arodu iela", jaunais tramvaju vagons nogāja no sliedēm. Veicot negadījuma vietas apskati un novērtējot iespējamos bojājumus, pārvadātājs konstatējis, ka "novirzes tramvaju vagona kustībā ir izraisījusi tehniskā kļūme sliežu ceļu pārmijā, un tas nav nekādā veidā saistāms ar jauniegādātā tramvaju vagona tehnisko stāvokli vai neatbilstībām". 

Lai turpmāk nepieļautu šādus negadījumus, visos sliežu ceļos veikti profilaktiskie darbi.

Jau ziņots, ka janvāra beigās Daugavpilī sāka kursēt pirmie jaunie Krievijas militāri rūpnieciskajā kompleksā ražotie tramvaji, ko pašvaldības uzņēmumam "Daugavpils satiksme" piegādās Lietuvas uzņēmums "Railvec". Dome darījuma īstenošanai savai kapitālsabiedrībai nodrošinājusi galvojumu.

Kopējā līguma summa ir 4 093 600 eiro.

Pēc piegādēm pārvadātājs strādājis ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru, pierādot tramvaju tehnisko rādītāju un parametru atbilstību tām prasībām, kas ir spēkā Eiropas Savienībā. Pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S) uzsvēra, ka dažādas pārbaudes notiek, lai pašvaldība kāda neizdarības dēļ nezaudētu līdzekļus.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu